Rendszerüzenet

Átvisz - imádság a szülőkért

Imádságok a tanév kezdetén 



Drága Mennyei Édes Atyánk!

Egy újabb tanév küszöbén fordulunk hozzád, és könyörgünk, tekints ránk. Nem tudjuk, mit hoz elénk ez az újabb 190 nap, nem tudjuk, mivel kell majd megküzdenünk, szembenéznünk. Azt viszont tudjuk, hogy te már ott vagy, és bizalommal rád hagyatkozhatunk, amikor szeptember 1-én becsengetnek.

Különösen kérünk most Téged a szülőkért, azoknak a gyermekeknek a szüleikért, akiket ránk bíztál. Kérünk, hogy adj nekik erőt a tanévben gyermekük mellett állni, adj nekik erőt és kitartást a rájuk való odafigyelésben. Adj nekik türelmet a felmerülő újabb és újabb kihívások közepette és bölcsességet gyermekük fejlődését végig kísérni. Állíts melléjük embereket, nagyszülőket, barátokat, testvéreket, akik segítik őket gyermekeik ellátásában, miközben a saját munkájukban és az életben is helytállnak. Add meg a szükséges anyagi hátteret, ami biztosítja a családok megélhetését, boldogulását ebben a nehéz gazdasági helyzetben.

Kérünk Urunk, segítsd őket a hitben is példává lenni. Áldd meg őket, amikor imára kulcsolják kezeiket vagy együtt indulnak el vasárnap a gyülekezetbe. Segítsd és képesítsd őket jó szüleivé válni azoknak a gyerekeknek, akiket rájuk bíztál.

Különösen kérünk, Urunk, a nehéz helyzetben lévő szülőkért. Azokért, akiknek megtört a házasságuk és mint elvált szülők igyekeznek nevelni és támogatni gyermekeiket. Kérünk azokért a szülőkért, akik egyedülállókként indítják és iskolázzák be gyermekeiket. Kérünk a betegséggel küzdő, erejükben és szabadságukban korlátozott szülőkért, küldj nekik segítséget, és a te erődet, ami az erőtlenségben is elég.

Kérünk azokért a családokért, akiknek először élik meg, hogy gyermekük iskolás lesz, gimnazista lesz, más városba kerül, kollégista lesz, egyetemre megy, netán külföldre távozik tanulni. Légy menedékük, oltalmuk ezekben az új helyzetekben és vigaszuk az elengedés nehéz idején. Add a szívükbe azt a bizodalmat, hogy te vigyázol gyermekeikre ott is, ahol ők nem lehetnek mellettük. Segítsd őket átengedni gyermekeik kezét a te kezedbe.

Urunk, arra hívunk, hogy jár előttünk ebben a tanévben is, oltalmazz bennünket és vezess minket a te utadon. Jézus Krisztus nevében kérünk, hallgass meg. Ámen.