Rendszerüzenet
2022. június 18.

Nyári evangelizáció a Szatmári Református Egyházmegyében

Június 12-15 között, „Kövesd a Jézust, kövesd még ma” címmel tartotta meg éves evangelizációs sorozatát a Szatmári Református Egyházmegye.

Bár az elmúlt években a koronavírus hullámai akadályokat gördítettek az alkalmak elé, de az emberek evangélium utáni vágya mindent felülírt.

Ebben a nyári időszakban kis templomokat igyekeztek megtölteni az egyházmegyei szervezők.

Estéről estére telt templomok és templomkertek fogadták a szolgálattevőket.

Megtisztelő volt, hogy első estén Nt. Püski Lajos, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője szolgált a Kisszekeresi református műemlék templomban. Szolgálatával jó alapot teremtett a következő estéknek, és rámutatott, hogy milyennek kell lennie a hívő keresztény életnek.

A következő estéken Nt. Takaró Tamás nyugalmazott esperes hirdette az igét. Először a Tiszacsécsei református műemlék templomban, Móricz Zsigmond szülőfalujában, majd a Kölcsei református műemlék templomban, és záróestén a Gyügyei Európa Nostra díjjal kitüntetett református műemlék templomban. Az igehirdetőn keresztül hívogatott, bátorított, buzdított a Szentlélek mindenkit Krisztus követésére.

Nt. Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese nagy örömét fejezte ki a csordultig telt templomokkal és a lelki feltöltődéssel kapcsolatban. „Jó volt együtt látni Szatmár népét.”

Az egyházmegye vezetője elmondta, lesz folytatás az őszi időszakban, amikor is a kis templomok után a nagy templomokat igyekeznek majd megtölteni. A befogadó gyülekezeteknek és a helyben szolgáló lelkészeknek pedig megköszönte a szívélyes, szeretettel teli fogadtatást. Az összegyűlt perselyes adományok az aktuális gyülekezetekben maradtak, azok megsegítésére.  

Mindenért Istené legyen a dicsőség! 

„Mester, követlek, akárhová mégy.” (Máté ev. 8, 19b)