Rendszerüzenet
2022. június 14.

A várva várt találkozások!

A Meghívó kézhezvételétől kezdtük számolni a napokat, mint a gyerekek a tanítási szünet előtt. Mennyit kell még aludni, hogy indulhassunk a Bibliaiskolába? Mindnyájunknak nagyon hosszú volt ez a három év, a vírushelyzet miatt nem találkozhattunk! Sajnos több nőtestvérrel már nem is fogunk itt a földi létben, elmentek a minden élők útján, haza mentek! Emlékük örökre a szívünkbe marad.

2022. április 7-10-ig Berekfürdőn a Megbékélés Házában a 26. Nőszövetségi Bibliaiskolán vettünk részt. Hat fővel képviseltük a Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközség Nőszövetségét ezen az alkalmon. Mi már délelőtt megérkeztünk Berekfürdőre, elfoglalhattuk a szobákat, melyek látványos felújításon még kényelmesebbé váltak számunkra. A délutáni kezdésig sok időnk volt, ezért többen átmentünk a helyi gyógyfürdőbe. Élveztük a gyógyvíz kellemes hatását még az esős idő ellenére is. Ajánlom a kedves testvéreknek, ha Berekfürdőn járnak, ne hagyják ki a gyógyfürdő élményeit. Nem csak lelki felüdülést kaptunk, hanem testileg is megújultunk mindnyájan.

A Bibliaiskolát csütörtök délután 16 órakor Gilicze Andrásné Erzsike lp. TT Nőszövetség titkára nyitotta meg. Nagy szeretettel köszöntötte a megjelenteket, bizony nagyon tudtunk örülni egymásnak! Aztán P. Tóthné Szakács Zita lp. DT Nőszövetség elnöke tartott előadást „Én vagyok az út, az igazság és az élet” címmel. Az előadás után volt lehetőség kérdéseket feltenni és megbeszélni a hallottakat.

Minden reggel és este Áhítatot tartottak a jelenlévő lelkipásztoraink: Papp Tiborné Mónika lp., Vajas Petra beosztott lp., Tóth Tibor Bihari EM esperese, valamint dr. Szécsi Anna a Hajdúnánási Nőszövetség elnöke.

Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária TT Nőszövetség elnöke tartott tájékoztatást Nőszövetségünk 2021-es évéről és az idei 2022-es esztendő tennivalóiról, programjairól. 

Dr. Svébisné Juhász Márta országos elnök tartott tájékoztatást az Országos Nőszövetségünk szolgálatairól, feladatairól ebben a mostani rendkívüli helyzetre való tekintettel.

Bogya-Kis Annamária lp. „Egymás terhét hordozzátok!” tartott előadást, tájékoztatást a Szatmárban működő Nőszövetségek helytállásáról a menekültek fogadásáról, ellátásáról.

A Bibliaiskola résztvevői is szeretettel adakoztak a menekültek megsegítésére, az összegyűlt adományt vezetőink továbbítják a szükséges helyre.

Dr. Gaál Botond ny. egyetemi tanár, professzor úrnak kérdéseket tehettünk fel a Bibliával és hitéletünkkel kapcsolatosan, melyre igyekezett mindenkinek választ adni.

Dr. Koncz-Vágási Katalin lp. tartott megbeszéléssel egybekötött előadást „Az élet újrakezdése Haggeus próféta igehirdetése szerint”. Úgy éreztük, hogy Bibliai időutazásban volt részünk Kr.e. 520-ban Haggeus Isten üzenetét közvetítette a népnek.

Balog Margit DRHE nyelvi lektor „Találkozások a Feltámadottal” tartott előadást számunkra, ezt követően kérdéseket tehettünk fel. Érdekes és nagyon tanulságos beszélgetések alakultak ki főleg a megbocsátás témakörben.

Dr. Benke György ny.lp. „A bibliaolvasás hatása keresztény életünkre” címmel tartott előadást. Arra is választ kaptunk, hogyan kezdjük el olvasni a Bibliát, kezdőknek ajánlotta a Márk evangéliumát és a Zsoltárok könyvének olvasását.  

Kurgyis András lelkész-karnagy „Minden lélek dicsérje az Urat! – új énekeskönyvünk bemutatása, sok-sok éneket tanultunk. Előadónk nagy szakmai hozzáértéssel segítséget nyújtott eligazodni az új énekeskönyv mindennapi használatához.

Pucsok Imréné Katika a Sápi Nőszövetség elnöke bizonyságot tett előttünk, elmondta hogyan találkozott a Biblia Krisztusával. E találkozás mit jelentett számára a múltban, jelenben és a jövőben.

Hála Istennek vezetőink gazdag programot állítottak össze, nagyszerű előadók tanítottak bennünket, bizonyságot téve hitükről, az Istenhez való hűséges ragaszkodásukról.

Hálás szívvel köszönjük meg Nagy Zsoltné Katika lp. TT Nőszövetség alelnökének, Papp Tiborné Mónika lelkipásztornak a Bibliaiskola szeretetteljes vezetését, levezetését, valamint Vasné Faragó Gabriella TT Nőszövetség pénztárosának szolgálatát a számok bűvöletében.

Végezetül Nőszövetségünk tagja Tokajiné Somlyai Melinda gondolataival zárom beszámolónkat:

Hálát adunk Istennek, hogy létrejött a Bibliaiskola. Áldozatos munkával vezetőink megszervezték számunkra. Köszönet érte. Az aggasztó világesemények árnyékában és sajnos közelségében négy napra elvonulhattunk, elcsendesedhettünk Istenhez imádkozva, megköszönve, hogy most is velünk van és gondja van ránk, erre a „kicsiny csapatra”. Minden gondolatunkkal, teljes valónkban hozzá fordultunk. Segített, erőt, hitet adott, hogy ne az aggodalom, a bizonytalanság uralkodjon el rajtunk. Szívből örültünk ismét a találkozásoknak, a boldogságos öleléseknek. Szinte mindig mosolygós testvéreket lehetett látni. A kedves, szívélyes beszélgetések maradandóak lesznek. Feltöltekezve boldogságos hittel, nyugodt szívvel érkeztünk haza a Nagyhét kezdetére.

Debrecen, 2022. április 14.

Áldás, békesség.

Máté Gyuláné Judit

Debrecen-Kossuth utcai Nőszövetség

elnöke