Rendszerüzenet
2022. június 13.

"…és terem százannyit"

A magvető példázatában elhangzó biztatás vált valósággá, amikor június 11-én 100 résztvevővel megrendezésre került a Nagykunsági Egyházmegye I. Ifjúsági és Katechetikai Találkozója Mezőtúron. Hat gyülekezetből érkeztek ifisek és a gyülekezethez közel álló aktív fiatalok lelkészeikkel, vallástanáraikkal, hitoktatóikkal a találkozóra.

A nap célja egyrészt a megyében működő ifik találkozása, és a megalakulóban lévő ifjúsági csoportok támogatása, segítése, illetve az őket kísérő lelkipásztorok, vallástanárok, ifi vezetők szakmai tapasztalatcseréje volt.

A napot zenés áhítat nyitotta meg, ahol Illés történetén keresztül Istenhez tartozásunk népszerűségével, illetve népszerűtlenségével találkozhattak a gyerekek, és megfogalmazódott a nap vezetőkérdése: menő-e ma keresztyénnek lenni? A dicsőítésben a Mezőtúri Református Ifjúsági Zenekar vezette a lelkesen éneklő csapatot.

A nap folytatásaként a fiatalok csoportokban dolgozták fel és gondolták tovább, mennyire lehet fontos az életünkben a like-ok gyűjtése, avagy inkább engedjük, hogy Isten belülről erősítsen meg bennünket. A csoportok egy ifi óra menetét mutatták be, amelyben helyet kaptak: játékos ismerkedés, témához kapcsolódó interaktív feladatok és természetesen az egyéni megszólalások, kérdésfelvetések is.

Ezután a Kavalkád programpont keretében volt lehetősége a gyerekeknek felmászni a templomtoronyba, focizni vagy pingpongozni az udvaron. Egy csapat táncot tanult a kistornateremben, a nyugodtabb természetű fiatalok pedig csoportos játékokat játszottak a gyülekezeti ház kertjében. Ez idő alatt a nap katechetikai részében a kísérő lelkipásztorok, vallástanárok kicserélhették tapasztalataikat, megoszthatták jó gyakorlataikat, forrásaikat, ötleteket gyűjthettek más gyülekezetekből, majd imaközösségben adtak hálát a fiatalokért és kértek áldást további szolgálataikra.  

A nap ebéddel, közös énekléssel és imádsággal zárult. Köszönjük a Nagykunsági Református Egyházmegye támogatását és a segítők munkáját. A házigazda Mezőtúri Református Egyházközség szeretettel ad helyet a reménységünk szerint hagyománnyá váló Egyházmegyei Ifjúsági és Katechetikai Találkozóknak. Soli Deo Gloria!



Forrás és további fotók ITT érhetőek el.