Rendszerüzenet
2022. június 13.

Hálaadó istentisztelet a nagyéri református templomban

Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, és méltóságod fiaikon! Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkáját tedd maradandóvá! – hangzott az Ige 2022. június 11-én Nagyéri Református Templomban, ahol a gyülekezet közössége hálaadó istentiszteletet tartott a templom külső felújításáért.

Az ünnepi alkalomon, a gyülekezet lelkipásztora, Major István Zoltánné köszöntötte a gyülekezet tagjait és a meghívott vendégeket. Az igehirdetés szolgálatát, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke végezte a 90. Zsoltár versei alapján. Igehirdetésében a Zsoltár utolsó versei alapján három gondolatban foglalta, hogy miről tesz bizonyságot a megújult templom és benne a református gyülekezet: 1.: Isten méltóságot ad, már abban a világban is, ahol méltatlanságot tapasztalunk. 2.: Isten jóindulata az életet munkálja. 3.: Isten megáldja munkánkat, fáradozásunkat az Ő dicsőségére.

A Csongrádi Református Egyházmegye Esperese, Juhász András Haggeus Próféta könyvéből olvasta Isten igéjét, és kérte Isten áldását a közösség életére.

A település nevében Lőrincz Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében elmondta, hogy milyen fontos szerepe van a gyülekezetnek a település életében generációról generációra.  

Dr. Lázár János, építési és beruházási miniszter beszédében kiemelte, hogy egy település életében a közösség és a lélek egyaránt fontos. A gyülekezeti közösségek, a templomok ezt segítik országszerte és Nagyéren is. A Miniszter kiemelte, hogy a protestánsok szolgálata, a református közösségek építkezése fontos, és az a falvak, települések, és az egész ország javára szolgálnak.

Dr. Körmendi János történész, Nagyér díszpolgára ismertette a terület 1000 éves történetét, valamint a település gazdag múltját. A reformátusság története Nagyéren egyidős a faluval, hiszen már a telepítések idején jelen voltak református hívők a kialakuló településen. A most felújításra került templom a 20. század elején, 1909. szeptemberében került felszentelésre, azóta otthona a Nagyéri reformátusoknak.

A gyülekezet lelkipásztora, az istentisztelet végén köszönetet mondott a támogatásért, amelyből megvalósulhatott a templom külsejének megújítása, és hálát adott Istennek, hogy ebben a nehéz, próbákkal teli időkben is megadta, hogy a munkálatok befejeződhessenek.

Fotó és szöveg: Gyatyel Péter