Rendszerüzenet
2022. május 12.

Több millió forint értékű tárgyi és pénzbeli adománnyal segített a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet kárpátaljai testvérgyülekezetének

Május 12-én kétmillió forint értékű tartós élelmiszert és füstölt árut, valamint 5.000 dollár pénzbeli adományt adott át a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség nevében dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Oláh István, a gyülekezet elnök-lelkipásztora Kárpátalján csongori testvérgyülekezetének. Az adományozókhoz koreai keresztyén testvérek is csatlakoztak.

Az adományt a Csongori Református Gyülekezet részéről ifj. Pocsai Sándor lelkipásztor vette át, aki hálásan és meghatódva mesélt a magyarországi keresztyén testvérek összefogásáról és segíteni akarásáról.

A csongori gyülekezet is becsatlakozott a háború elszenvedőinek megsegítésébe: jelenleg több mint 30 ukrán menekülőt szállásoltak el, valamint a faluban maradó idősek ellátásáról is napi szinten gondoskodnak, így mind az élelmiszer-adományokra, mind a pénzbeli támogatásra nagy szükségük van. Az adományok célba juttatásában a Magyar Református Szeretetszolgálat állt a Nagytemplomi Református Gyülekezet rendelkezésére.

Az adományt szállító delegációhoz csatlakoztak koreai keresztyén testvérek is: a Global Care szervezet nevében 4.000 euró támogatást nyújtottak át a csongoriak számára, hogy óvóhelyek kialakítását és a helyi egészségügyi ellátást támogassák.