Rendszerüzenet
2022. május 10.

Díszdoktorává avatta dr. Bodó Sára tanszékvezetőt az Evangélikus Hittudományi Egyetem

Tiszteletbeli doktori címet adományozott az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemünk oktatójának, dr. Bodó Sárának, a Gyakorlati Teológiai Tanszék docensének.

Az általa alapított Katechetikai Központ, a lelkipásztorok élet- és hivatásgondozását támogató Pasztorációs Intézet, a pasztorál-pszichológiai szakirányú továbbképzés, a báb és dráma kurzus és a Kárpát-medence felsőoktatási intézményeiben végzett oktatói munkája lelkészgenerációk számára volt hordozója sajátos, üdítően biblikus szemléletének, életszerű tudományosságának, amely túlnőtt felekezetünk határain.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel több évtizedes szakmai kapcsolat fűzi össze. Lelkes résztvevője az EHE nyaranta tartott Nemzetközi Protestáns Posztgraduális Továbbképzési programjának, és szakmai gondozója a hatodévesek képzési programjának. Kutatási, oktatási anyagaival komoly segítséget nyújtott a hitoktatás és poimenika speciális területein végzett továbbképzésekhez (gyászkurzus) és a doktori iskola munkájához. Több ízben is részvett az EHE Gyakorlati Teológiai Tanszéke által szervezett kutatási projektekben és nagy elkötelezettséggel erősítette a DRHE és az EHE együttműködését, a protestáns teológia felekezeti és országhatárokon átívelő művelését.

Dr. Korányi András, az EHE egyetemi tanára laudációjában elmondta:

„Szakmai munkásságának részletein és mutatóin túl olyan többletet tudott hozzáadni a több évtizedes teológia-műveléshez, amely nélküle ma nem létezne: személyiségének jellegzetes ismertetőjelei, áldásai tették egyedivé megközelítéseit, eredményeit, és erősítették hitelességét és szuggesztív erejét mindannak, amit nemcsak közvetít és képvisel, de lelkesítő módon mások számára is közkinccsé tud tenni. A gyakorlati teológia, a lelkészi hivatás és maguk a lelkészek iránti szeretete, a női teológia-művelés és lelkészi szolgálat iránti hiteles és mindenki számára integráló erejű elkötelezettsége munkáját és személyét a mai protestáns teológia nélkülözhetetlen színévé tette.”



A testvérfelekezet megbecsülését kifejező rangos elismeréshez szívből gratulálunk, jó egészséget és áldást kívánva

a DRHE közössége és a tanszék nevében:

Dr. Kis Klára

Forrás: drhe.hu

Fotók: Magyari Márton / evangelikus.hu