Rendszerüzenet
2022. május 03.

Hálaadó istentisztelet Jánkmajtison

A jánkmajtisi református templom felújításáért adtak hálát május elsején, vasárnap délután. Fekete Károly tiszántúli püspök hirdette Isten igéjét az 1Kir 8,27-30 alapján. Szalay Kont szatmári esperes mondott áldást, és Szabó Béla lelkipásztor, valamint Tilki Attila, az országgyűlés költségvetési bizottságának alelnöke is köszöntötte a jelenlévőket.

"A mai ünnep középpontba állítja az Isten templomát és a templom népét. Igénk tanácsol bennünket, hogy jól lássuk mindkettő szerepét. Mindkettő fontos – a templom is és a gyülekezet is –, de egyik sem helyettesítheti magát az élő Istent, csupán eszközök, de mint eszközök fontos szerepet töltenek be az Istennel való kapcsolat területén" - mondta Fekete Károly.

Prédikációjában kiemelte, hogy a templom Isten törődésének, figyelmének, jóindulatának jeleként kíván jelen lenni. "Isten Fiában, Jézus Krisztusban otthonosan mozog a mennyei és a földi dolgokban, ezért érdemes hozzá fordulni mindkettő ügyeiben: a kiszámíthatatlan viszontagságok, betegségek, gyász, kudarcok, rossz és bajos ügyek közül is, éppúgy, mint a siker, az öröm, a kiegyensúlyozottság állapotában" - hangsúlyozta.

A felújítási munkálatok Magyarország Kormánya, a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Szatmári Református Egyházmegye támogatásával valósultak meg Szabó Béla lelkész és Jencsik László gondnok szolgálati idejében, a Gótika Stúdió Kft. tervezői és a majtisi gyülekezet és lakosság áldott munkája nyomán.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult.

Fotók: Burián Norbert