Rendszerüzenet
2022. április 20.

Diakóniai szakmai nap a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegyében

2022. április 20-án intézményes diakóniai szakmai napot tartottak a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegyében.

A rendezvényen részt vett Koncz Imre esperes, Őz Lajos esperes-lelkipásztor, az MRE Zsinatának, valamint a TTRE Diakóniai Bizottságának elnöke, Beszterczey András lelkipásztor, a TTRE diakóniai tanácsosa, valamint Szentiné Bosnyák Zsuzsanna és Gincsainé Kovács Gabriella, a TTRE tanácsosi szakértői.

Egyházkerületünk célja, hogy a területén működő diakóniai szolgálatok és intézmények számára - egyházmegyei szinteken - ezek a találkozások rendszeressé váljanak. A jövőben szakterületenként is biztosítani fogjuk a szolgálatban résztvevő munkatársaink számára a folyamatos tájékoztatást és a személyes találkozás lehetőségét.

Fontosnak tartjuk, hogy még szorosabbra fűzzük az együttműködést az egyes egyházközségek és szolgálatok között, mert részben így biztosítható a folyamatos párbeszéd és szakmai segítségnyújtás. Ennek az építkezésnek egyetlen célja az, hogy intézményes diakóniánk továbbra is teljesíteni tudja küldését, mely a rászorulók folyamatos, kiszámítható és magas színvonalú segítése.

A mostani szakmai nap célja is az volt, hogy az egyházmegye területén működő intézményes diakóniai szolgálatok fenntartói és vezetői a járványhelyzetet követően újra találkozhassanak, valamint tájékoztatást kapjanak az ellenőrzések tapasztalatairól és az aktuális jogszabályi előírásokról mind pénzügyi, mind pedig szakmai területen.