Rendszerüzenet

Beiktatták Viltskó Ádám lelkipásztort

Április 9-án szombat délután került sor Viltskó Ádám lelkipásztor beiktatására Kótajban. 2015 óta beosztott lelkészként szolgált a közösségben, majd a gyülekezet 2021. november 28-án választotta meg vezető lelkészüknek. Jelenleg lelkészfeleségével együtt munkálkodnak Isten Országának építésén a kótaji református egyházközségben.
 
Az istentiszteleti alkalmon a beiktatás szolgálatát Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese végezte. Az Igét dr. Fekete Károly hirdette a Máté evangéliumában olvasható Boldogmondásokból kiemelve hármat: „Boldogok, a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.” (Mt 5,5.7.8) Az igehirdetést követő imádságban ezért a felülről való boldogság magvakért könyörgött Fekete Károly püspök:
 
„Boldogságra vezető Urunk!
Köszönjük, hogy Te szelíden, irgalommal és tiszta szívvel közeledtél hozzánk, és emberi testbe öltöztél, hogy ne féljünk Tőled.
Hálásak vagyunk, hogy Te nem elvenni, letámadni, kifosztani és megszégyeníteni jöttél, hanem Te adsz, védelmezel, kiállsz értünk, meggazdagítasz és megbocsátasz nekünk.
Áldunk, hogy a szelídség megédesíti kapcsolatainkat, megőrzi a szív és az értelem egyensúlyát.
Életünk boldog megtapasztalásai azok, amikor megváltásod örökségébe minket is beleölelsz és meglátunk, megvallunk, mint életünk Istenét.
Bízunk irgalmadban, amely segít gyógyulni testi-lelki betegségekből.
Tiszta és erős szívet kérünk Tőled a gyász fájdalmával küzdőknek, hogy képesek legyenek tovább látni evilági életünk határain, és lássák meg a Feltámadás Urát, a Békesség Fejedelmét, a Szeretet Királyát.
Szelídíts napról-napra minket a szomszédban zajló szörnyű háború idején, hogy örökségünket, életterünket, hazánkat el ne veszítsük!
Adj békességet Úr Isten a mi időnkben a földön!
Irgalmazz egyházadnak és világodnak, benne egyéneknek, közösségeknek és nemzeteknek.
Tisztogass bennünket napról-napra, hogy Téged valljunk Teremtő, Megváltó, és Megszentelő Urunknak, aki élsz és uralkodsz most, és minden időben! Ámen.”