Rendszerüzenet

Átvisz - Imádságok háborútól békéig -15

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában és a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában tanuló diákok imádságai háborútól békéig.
 
 
 


 
Mennyei Édesatyám!
Hálás vagyok neked azért, amiért nagyon szeretsz minket és hogy lehetőséget adtál nekünk arra, hogy műveljük és uraljuk a földet, amit adtál nekünk. Köszönöm neked, hogy megteremtettél minket és értünk adtad a Fiad.
 
Uram, te mindenható vagy! Látod, hogy mik zajlanak a szomszédos országokban. Tudom, hogy te szeretetre és békességre alkottál minket, de az emberi gyarlóság és a Sátán munkája együtt elérte azt, hogy megint békétlenség legyen körülöttünk. Te ismered a szíveket és a gondolatokat, hiszen te teremtettél minden egyes embert, a saját képmásodra. Sajnáljuk, amiért nap, mint nap vétkezünk ellened és megtagadunk téged. Tenni akarjuk a jót, de tesszük a rosszat.
 
Kérlek téged, segíts nekünk, hogy megtaláljuk a kiutat ebből a reménytelennek tűnő helyzetből! Vizsgáld meg a szíveket és töröld le a gyászolók könnyét! Uralkodj, hozd el közénk az országodat! Adj egyetértést és békességet a vezetők szívébe, hogy rájöjjenek arra, hogy nem mindig a háború a megoldás a problémákra! Légy azokkal, akiknek menekülni, bujdosni kell, mert a saját otthonukban nem lelnek biztonságos környezetre! Tedd erőssé a gyengéket és bátoríts minden nap a te szavaddal! Add, hogy hamar lecsendesüljön ez a helyzet és ne haljon meg több ártatlan ember!
 
Segítsd a segítők, adakozók munkáját is, hogy teljes odaszánással és odaadással végezzék a feladatukat! Segíts, hogy ne fáradjanak el a másnak való segítésben és újítsd meg minden nap az erejüket! Add, hogy ne legyen sok kapzsi ember, hanem hogy mindenki felismerje azt, hogy miben és hogyan tud segíteni! Légy mindannyiunkkal, hogy össze tudjunk fogni, és felfelé tudjunk nézni! Hálás vagyok neked azért, amiért meghallgatsz, és tudom, hogy választ fogunk kapni minden imádságra! Őrizd meg népedet, mert szükségünk van rád! Segíts, hogy ki tudjunk építeni egy békés környezetet és egy szeretetteljes életet!
Fiad nevében kérlek, hallgass meg és mutass utat!
Ámen