Rendszerüzenet

Átvisz - Imádságok háborútól békéig - 13

 
 
A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában és a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában tanuló diákok imádságai háborútól békéig.
 
Drága Istenem! Hálás a szívünk, hogy most megszólíthatunk, tudva, hogy Te figyelsz ránk. Olyan sok minden van, amit most a Te színed elé hozhatunk Uram, akar egyénileg, akar közösségileg is. Istenem, tudjuk, hogy Te látod ezt a helyzetet, látod, mi történik a világban, látod a háborúkat nemzet nemzet között, de Uram tudjuk, hogy Te látod a harcainkat, amiket egymással vagy éppen önmagunkkal vívunk.
Kérlek Istenem, Te csitítsd el a konfliktusokat, Te vedd kezedbe a serértetteket és sértőket, mutasd meg a Te békéd. Így kérünk ma Urunk, hogy Te légy azokkal, akik elhagyták most otthonaikat, akik most félnek, és fáznak, zaklatottan keresnek menedéket. Add, hogy a Te fényed keresztül ragyogjon most a kilátástalannak tűnő jövőn, és az emberek elsősorban Hozzád menjenek tudva, hogy Te a kezedben tartod őket. Uram, vigyázd meg az édesanyákat, édesapákat, a gyermekeket és időseket, adj tisztánlátást a világ vezetőinek, kérlek, ne hagyd, hogy az önkényesség győzzön most felettük. Megköszönjük, hogy meghallgattál minket, a Te háromszor szent, dicső nagy nevedért! Ámen.