Rendszerüzenet
2022. március 29.

Debreceni összefogás – jótékonysági hangversenyt tartanak május 6-án a Református Nagytemplomban a háborús menekültek megsegítésére

Debrecen Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem és a régióvezető egyházak úgy döntöttek, hogy közösen jótékonysági hangversenyt szerveznek május 6-án, pénteken 18 órától a Református Nagytemplomban. A cél az, hogy a városi összefogás eredményeképpen tudják segíteni a háborús menekülteket – jelentette be Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma elnöke a március 29-i sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy a jótékonysági hangversenyen befolyt összeget a Híd Kárpátaljáért összefogás számára fogják átadni. Az adományokat személyesen, vagy az erre létrehozott bankszámlaszámra is átutalhatják majd azok, akik segíteni szeretnének. A műsor összeállítására pedig Somogyi-Tóth Dánielt, Debrecen város főzeneigazgatóját, a Kodály Filharmónia Debrecen és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának vezetőjét kérték fel.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kárpátalja Tiszántúl egykori része volt, így alapvető kötelességünk, hogy velük együtt érezzünk, és segítségünket megmutassuk.

Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke örömét fejezte ki, hogy a debreceni összefogással közösen csatlakozhatnak ehhez a jósághoz – hiszen jót tenni jó. „Az embertársaink rászorulnak a mi segítségünkre, és kell, hogy mi Isten szeretetének eszközei legyünk” – zárta szavait.

A sajtótájékoztatón részt vett Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Gyülekezet igazgató-lelkésze, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, Kapin István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye parókusa és Puskás István, Debrecen Megyei Jogú Város kulturális alpolgármestere.