Rendszerüzenet
2022. március 30.

Gyöngykoszorú - részletek // húsvét előtti koncert és beszélgetés Újhelyi Kingával

Az est során Újhelyi Kinga Jászai-díjas színművésznő zenészbarátai társaságában megzenésített magyar klasszikus költészeti alkotásokat ad elő, mely dalok a GYÖNGYKOSZORÚ c. koncert részeit képezik.

Időpont: 2022. április 9. (szombat), 18 óra

Helyszín: a Debreceni Református Kollégium díszterme

Az esemény ingyenes, de a korlátozott férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött: a reftisza@reformatus.hu e-mail címre várjuk jelentkezésüket április 8-ig!

Felcsendülnek többek között József Attila Óda c. versének, Pilinszky János Apokrif c. versének, Kosztolányi Dezső Halotti beszéd c. versének sorai, de hallható lesz különleges zenei köntösben első nyelvemlékünk, az Ómagyar Mária-siralom is.

„Hiszem és vallom, hogy a zene és a költészet erős szimbiózisban formálódó, egymást inspiráló, élő szövet. Szeretném, hogy költészetünk ne csupán olvasott vagy felolvasott formában, hanem dalban elhangzó anyagként is eljusson, és megtalálja közönségét, minőségi zenei köntösben”− vallott a Gyöngykoszorú inspirációjáról a színésznő.

A dalokat Dargó Gergely hangszerelte. Az ő kiemelkedő szakmai tudása és zenei érzékenysége mellé társult Szabó Krisztián gitárművész, Albert Szilárd hegedűművész, valamint Pusker János kiváló csellista hangszeres kísérete.

A produkció a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjprogramja keretében valósult meg.

A koncert mellett beszélgetésre is sor kerül majd, Újhelyi Kinga színművésznőt Fazakas Gergely irodalomtörténész, a TTRE presbiteri főjegyzője kérdezi.

Az est a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatásával valósul meg.

Facebook-esemény


Adatkezelési tájékoztató:

A regisztráció során megadott email cím és név adatokat a Tiszántúli Református Egyházkerület (4026 Debrecen, Kálvin tér 17., tiszantul@reformatus.hu, +36 52 614 500, adatvédelmi tisztviselő: dpo@ttre.hu) kezeli, kizárólag az alábbi célokból: 1. az érdeklődők tájékoztatása, ha a rendezvényhelyszín befogadóképességének korlátozottsága miatt a regisztráció lehetősége megszűnik, 2. annak biztosítása, hogy csak regisztrált látogatók vehessenek részt a rendezvényen - a helyek korlátozott száma miatt. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. Az adatokat harmadik személlyel nem közöljük, és a rendezvényt követően töröljük. Az adatokat akkor is töröljük, ha az érintett ezt a rendezvényt megelőzően kéri, azonban e kérés nem érinti az adatoknak a kérés teljesítését megelőző kezelésének jogszerűségét. A név megadása a rendezvényen történő részvétel feltétele.