Rendszerüzenet
2021. december 15.

Esélyt az életre

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter idén alapított Esélyt az életre díját vehette át december 13-án a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskola képviseletében Győri Zsófia igazgató. A díjat az esélyteremtés területén elért kiemelkedő eredmények, az emberi méltóság védelmében való fellépés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként kapta az intézmény.

Novák Katalin miniszter asszony az intézmény új épületének átadóján az intézményben járva személyesen tapasztalta meg azt az odaadó munkát, melyet a munkatársak halmozottan fogyatékos tanulók, fiatalok körében végeznek.

Nagy elismerés az Immánuel Otthon és Iskola mintegy 65 fős munkatársi közösségének ez a díj, mely a munkatársak mindennapi munkájának eredményeképpen megvalósuló szakmai minőséget is elismeri.

Az intézmény a fogyatékos gyermekek, személyek lehetőségeinek, képességeinek minél teljesebb kibontakoztatása mellett kiemelkedően fontosnak tartja méltóságuk védelmét, jogaiknak érvényesülését. Ezen törekvéseket nem csak az intézményi szakmai munkája során valósítja meg, hanem a szűkebb és tágabb társadalmi környezetének érzékenyítésére is hangsúlyt helyez.Fotó: Kékesi Donát