Rendszerüzenet
2021. szeptember 15.

Felújították és kibővítették a Forrás Református Óvodát

Szeptember 15-én átadásra került a felújított és kibővített Forrás Református Óvoda Orosházán.Az átadó ünnepségen igét hirdetett dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Kiemelte, hogy mindig öröm, ha egy új óvoda épül, hisz így Jézus közelebb kerülhet minél több gyermekhez. S akik róluk gondoskodnak, azok Jézus érintését, áldását közvetítik. Olyan hely ez az óvoda, ahol jut idő a szeretetre, s van hely a szeretetnek.



Demeter Ottó, a Békési Református Egyházmegye esperese mondott igei köszöntőjében kiemelte, van miért és van kinek hálát adni. Örömét fejezte ki, hogy egy ilyen szép épületben végezhetik a dolgozók szolgálatukat.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy Békés megyében, ebben a ciklusban 93 óvoda és bölcsőde újulhatott meg tíz milliárd forint értékben. A TOP-os projektek célja, hogy segítse a szülők munkavállalását és a fiatal anyukákat, apukákat helyben tartsa. 

Szalkay Róbert, az Orosházi Református Egyházközség lelkipásztora visszatekintésében felidézte azt a hat esztendőt, s azokat a történéseket, amelyek által a megnövekedett gyermeklétszámhoz megteremthették a méltó környezetet.  Az Orosházi Református Egyházközség 2017 decemberében a Forrás Református Óvoda bővítésére és felújítására 270.749.395 forint támogatást nyert a TOP-1.4.1-16 kódszámú pályázattal. Ehhez 84.239.920 forint önrésszel kellett hozzájárulnunk. Összesen 355 millió forintba került a bővítés és felújítás.

 

A beruházás keretében három új, egyenként 75 m2-es csoportszoba létesült, mindegyik csoportszobához kialakításra került egy mosdó és egy öltöző rész is. Az új épületrészben egy tornaszoba és egy korszerűen kialakított tálalókonyha is helyet kapott, a meglévő épület pedig teljesen átalakult. Az óvoda területén saját parkolók készültek.

 

Egy mesés játszóudvar is kialakításra került, amit a gyermekek nagy örömmel vettek birtokba. Isteni gondviselés volt az is, hogy még az építkezés előtt lehetőségünk nyílt a szomszédos telek megvásárlására. A telek bővítése nélkül ugyanis nem tudtuk volna megvalósítani az építkezést! Az épületet 2021. szeptembertől vehették birtokba az óvodások és az óvodapedagógusok. Megható volt látni, ahogy az első napokban a szülők könnyeikkel küszködve csodálták az új óvodát. A koronavírus-járvány miatt eddig átadási ünnepségre nem volt lehetőség, de ezt most bepótoljuk.

 Hálásak vagyunk Istennek, hogy az óvoda felújítása és kibővítése sok akadály ellenére is megvalósulhatott.

„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!” (Zsolt. 136:1)