Rendszerüzenet
2021. december 01.

Még több mint 1100 gyermek várja, hogy teljesüljön a karácsonyi álma

A Karácsonyi Kívánságlista programban még 1122 gyermek várja, hogy karácsonyi vágya teljesüljön. Az akciót december 23-ig meghosszabbította a Magyar Református Szeretetszolgálat, de már csak pénzadományokat várnak.

 A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon 3000 rászoruló gyermek karácsonyi álmát gyűjtötte össze a Magyar Református Szeretetszolgálat abban a reményben, hogy az adományozók teljesítik azokat. A Karácsonyi Kívánságlista program november másodiki indulása óta 1878 gyermek karácsonyi kívánsága teljesült. 1122 gyermek azonban még várja jótevőjét, ezért a Szeretetszolgálat december 23-ig meghosszabbította a kívánságok teljesítését. December 1-jétől már csak pénzbeli felajánlásokat fogad a szervezet. Egyszerű bankkártyás fizetéssel lehet teljesíteni a kívánságokat az ott szereplő összegek felajánlásával. Ha valaki nem egy konkrét gyermeket szeretne megajándékozni, akkor az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül vagy a 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámon (KÖZLEMÉNY: Kívánságlista) tetszőleges összeg felajánlásával is támogathatja a programot.

„Idén valahogy nehezebben indult be a kívánságok teljesítése, igazán csak advent első vasárnapja óta jött meg az adakozókedv. Azóta viszont egymásnak adják a kilincset az emberek gyűjtőpontjainkon. Akad olyan adományozó, aki egy komplett család kívánságát teljesítette. A programot december 23-ig meghosszabbítottuk, viszont december 1-jétől már csak pénzben lehet a kívánságokat teljesíteni. Ezt a döntést aztért hoztuk meg, mert így jelentősen lecsökken a várakozási idő, hiszen a beérkezett összegből egyből meg tudjuk vásárolni az adott ajándékot. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki valóra váltotta már egy vagy akár több gyermek karácsonyi kívánságát és bízunk benne, hogy sikerül mind a 3000 gyermeknek szebbé tenni az ünnepét közösen!” – hívta fel a figyelmet Győri-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista programja igazi összefogássá nőtte ki magát, hiszen a kezdeményezés mellé idén olyan nagy márkák álltak mellé, mint a Decathlon Magyarország, a Media Markt Magyarország, a H&M, Régió Játék és a GLS futárszolgálat. Van, aki kedvezményes vásárlást biztosít, segít a Szeretetszolgálat által vásárolt ajándékok áruházi összekészítésében vagy épp a csomagok szállításában nyújt segítséget.

A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kívánságok olyan gyermekek szüleitől érkeztek be, akik meglehetősen szerény anyagi körülmények között nevelkednek, és szüleiknek nincs lehetősége megajándékozni őket. Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a szülőknek adja át még karácsony előtt, így a gyermekeknek megmarad a meglepetés, a szülőknek pedig az ajándékozás öröme.