Rendszerüzenet
2021. november 11.

Menekülők - kötetbemutató

A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Kálvin Kiadó tisztelettel hív és vár minden kedves érdeklődőt a Menekülők című kötetének bemutatójára!

Győri L. János irodalomtörténész, a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűjteményeinek igazgatója, és unokahúga, Győri Katalin közösen írták a Menekülők című történelmi drámát, amellyel 2017-ben megnyerték a reformáció 500. évfordulójára kiírt pályázatot. A darab egy évadon át sikerrel szerepelt a Csokonai Színház műsorán.  

A Kálvin Kiadó jóvoltából a dráma szövege most már könyvalakban is elérhető. Ennek bemutatójára 2021. november 17-én, szerdán 17 órakor kerül sor a Debreceni Református Kollégium Dísztermében. A vendégeket köszönti Fekete Károly püspök, a könyvet bemutatja Baranyai Norbert irodalomtörténész. Az egykori színházi ősbemutatót egy rövid filmrészlet eleveníti föl. A rendezvényt a dráma cselekményének szellemi környezetét megelevenítő kiállítás egészíti ki. A kiadvány a helyszínen megvásárolható és a szerzőkkel dedikáltatható lesz.

Letöltés



A rendezvényen maszk viselete kötelező.

Facebook-esemény: https://fb.me/e/1eK5nV2aE