Rendszerüzenet
2021. november 11.

A gyarmati refisek kupakgyűjtése

„Akkor élsz, ha másokért élsz!” (Széchenyi István) – A fehérgyarmati református iskolában a diákok a kupakgyűjtési kezdeményezéseknek köszönhetően megtanulták már, hogy „nem minden hulladék szemét!” A 2021-2022-es tanévben a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola Diákpresbitériuma kupakgyűjtést szervezett Kovács Attila Ákosnak, akinél gyermekkori izomelhalást (Duchenne-féle izomdystrophiát) diagnosztizáltak az orvosok 2019-ben.

Az 5 éves kisszekeresi óvodásnak ilyen formában szeretnének segíteni a gyarmati refisek, hogy az összegyűjtött kupakok szerény ellenértékét tanév végén átadhassák a családnak.

Széles Szabolcs elmondta, hogy a diákpresbitérium kezdeményezése nem újszerű, hiszen a korábbi tanévekben már sikerült közel 8 tonna kupakot összegyűjteniük a kérsemjéni Balogh Máténak is.

- Az összegyűjtött kupakokat 2022. június 6-ig lehet leadni intézményünkben, amelynek udvarán egy nagy kupakgyűjtő szívben is el lehet helyezni a felajánlott kupakokat. – tette hozzá a diákpresbitériumot segítő pedagógus.

Örömhír, hogy az idei tanévben az összegyűlt kupakok mennyisége már elérte az 1 tonnát. – adták hírül a diákpresbiterek a mostani „Sok kicsi, sokra megy!” kezdeményezésük első számadatait.

A kupakok leadásáról Széles Szabolcs tanár úrnál az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: +36-30-622-49-70

A kupakok leadási helyszíne a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola (4900 Fehérgyarmat, Sport u. 22).

A „Sok kicsi, sokra megy” kupakgyűjtési kezdeményezésről a Rádió Som "Háromtól Hatig" című műsorában is lehetett már hallani szeptemberben: 



Fotók: