Rendszerüzenet
2021. november 04.

Több mint 9000 rászorulónak szeretne segíteni idén karácsonykor a Magyar Református Szeretetszolgálat

Novemberben több segélyakciót is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat. Tárgyi adományokkal, rászoruló gyerekek kívánságainak teljesítésével és pénzadományok felajánlásával is hozzá lehet járulni a szervezet rászorulókat segítő adventi programjaihoz. A cél több mint kilencezer nehéz körülmények között élő család és idős ember karácsonyának szebbé tétele.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a tavalyi évhez hasonlóan idén is november elején elindította adventi gyűjtőakcióit. A szervezet munkatársai közel tízezer rászoruló számára szeretnék szebbé tenni a közelgő ünnepeket.

Októberben 3000 Szeretetdobozt juttattak el országszerte iskolákba, munkahelyekre és gyülekezetekhez az alapítvány munkatársai. A kihelyezett dobozokba tartós élelmiszereket, tisztító-és tisztálkodási szereket gyűjt a Szeretetszolgálat, mely 6000 nehéz sorsú családnak, idős embernek jelentene segítséget a mindennapokban. Az akciót bárki támogathatja, akár otthonról is a 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás és SMS 500 forint) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Az akció november 30-ig tart, ezt követően szállítják ki az adományokat a rászorulóknak a Szeretetszolgálat munkatársai még az adventi időszakban.

A tartósélelmiszer-gyűjtés mellett november 2. és 30. között 3000 rászoruló gyermek kívánságának ad hangot a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kérések olyan gyermekek szüleitől érkeztek be, akik meglehetősen szerény anyagi körülmények között nevelkednek, és szüleiknek nincs lehetősége megajándékozni őket. A személyre szabott kívánságokat kétféleképpen teljesíthetik az adományozók: megvásárolhatják és eljuttathatják a Szeretetszolgálat valamelyik gyűjtőpontjára, vagy ha erre nincs lehetőségük, akkor a kívánság mellett szereplő összeg befizetésével járulhatnak hozzá a program sikeréhez. Az összegyűlt adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a szülőknek adja át, így a gyermekeknek megmarad a meglepetés, a szülőknek pedig az ajándékozás öröme.

Idén ismét meghirdette a református gyülekezetek körében Nyilas Misi Pakk elnevezésű programját is a szervezet. A korábban „cipősdoboz” néven ismert gyűjtőakció során mesekönyveket, játékokat vár a Szeretetszolgálat. Az adományozók által összeállított csomagokon fel kell tüntetni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják az adakozók. Az így összegyűlt ajándékokat Kárpátalján élő rászoruló gyermekek kapják meg.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a hajlék nélkül élőkről sem feledkezik meg, november első hétvégéjén 450 adag melegételt oszt ki a rászorulók közt a fővárosban.

„A november és december minden évben a legaktívabb időszak Szeretetszolgálatunk életében. Munkatársaink és önkénteseink gőzerővel azon dolgoznak, hogy minél több nehéz körülmények között élő család, gyermek és idős számára tudjunk segíteni. Arra buzdítok mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon valamelyik programunkhoz!” – hívta fel a figyelmet Győr-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatának vezetője.

A szakember kitért arra is, hogy évente több ezer segélykérő levél érkezik az alapítványhoz, melyeknek zöme az adventi időszakban fut be. A rászorulók többsége a mindennapokhoz kér segítséget: a legtöbben tartós élelmiszert, higiénés cikkeket és tűzifát kérnek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi programjait az adomany.jobbadni.hu oldalon, továbbá a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével lehet támogatni.