Rendszerüzenet
2021. október 14.

A Szeremlei Sámuel Református Óvoda egy felújított mosdóval gazdagodhatott

A hódmezővásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvoda egy felújított mosdóval gazdagodhatott a Villeroy & Boch Magyarország Kft. jóvoltából, így megújulva kezdhették meg az új tanévet az intézményben. Az ünnepélyes átadóra 2021. szeptember 30-án került sor.

„Neveld a gyermeket
 a neki megfelelő módon,
 még ha megörekszik,
akkor sem tér el attól.”
/Péld 22, 6/


Már az óvodába érkezőket is mosolygós, ünneplő ruhákba öltözött óvodások várták, akik izgulva készültek műsorukra, hiszen kedves dalaikkal és játékaikkal ők nyitották meg az eseményt óvónőik támogatásával. Aki figyelmesen hallgatta őket, még a helyes kézmosásról is új dolgokat tanulhatott a kicsiktől.

Őket Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója követte rövid beszédével, aki kiemelte, hogy mint a város legnagyobb munkáltatója, mindig is szívügyének tekintette, hogy segítse és támogassa Hódmezővásárhely közösségét. Így esett a választása a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplom gyülekezetének fenntartásába tartozó Szeremlei Sámuel Református Óvodára is. A munkálatokat még nyáron végezték, hogy az óvodások már a megújult helyen kezdhessék meg a nevelési évet. Kiemelte, hogy az üzemében dolgozók gyermekei közül is sokan itt óvodások, úgy véli, hogy a fiatal generáció nevelésébe és oktatásába fektetett munka mindig meghozza gyümölcsét a jövőben. Köszönetet mondott még Papp Zsoltnak, a szintén hódmezővásárhelyi Keramitalia Kft. ügyvezető igazgatójának, aki a burkolatok felajánlásával tette lehetővé az új mosdók elkészültét, mindezek mellett  közös fogadalmat is tettek, hogy a következő nyáron az óvoda másik vizesblokkját is felújítják majd.

Ezt követően Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese  Példabeszédek 22,6 alapján tartott igehirdetésében hangsúlyozta a család szerepét a gyermekek nevelésében, továbbá azt is, hogy milyen kiemelt fontosságú az igei tanítás továbbadása a fiatalabb generációknak annak érdekében, hogy a gyermekek a „nekik megfelelő módon” nőhessenek fel, és ne csak a testi és szellemi szükségleteiket elégíthessék ki, hanem a lelkieket is egyaránt.

Végezetül Major Istvánné, az Újtemplomi Református Egyházközség lelkésze, az óvoda fenntartója adott hálát Istennek és köszönetet a cégek vezetőinek a hatalmas adományért, majd Tóthné Mohos Erika, az intézmény vezetője mondta el, hogy az óvoda 20 éve került az Újtemplomi Református Egyházközség fenntartásába. Megköszönte a Villeroy & Boch Kft.-nek, a támogatást, amely méltó ajándék az évfordulóra felidézve, hogy mekkora öröm töltötte el a gyermeket akkor, amikor először használatba vehették a felújított mosdókat. Egy-egy apró ajándékkal lepte meg mindazokat, akik lehetővé tették mindezt. Az ünnepséget a szalag átvágása zárta, illetve egy áldott, beszélgetésekben gazdag állófogadás.

Adjunk hálát mennyei Atyánknak, hogy támogatja egyházi intézményeink működését, és kérjük áldását a cég azon fogadalmára, hogy jövőre az óvoda másik mosdóját is felújíthassák!

Szögi László Krisztián

Képek forrása: Villeroy & Boch Magyarország Kft.