Rendszerüzenet
2021. október 12.

Kincs törékeny formában – átadták a Zsindelyné Tüdős Klára-díjakat

Ikonikus helyszínen, a Pozsonyi úti református templomban adták át a Zsindelyné Tüdős Klára-díjakat október 9-én. Tavaly a járvány miatt elmaradt a díjátadó, így idén összesen nyolc díjazott szolgálatáért adott hálát a Magyarországi Református Nőszövetség.
„Egymás terhét hordozzátok...” – figyelmeztet a Nőszövetség vezérigéje. Akkor tudunk egymásért tenni, ha Krisztus gyógyító szeretete munkál bennünk – ezzel a gondolattal köszöntötte áhítatában Berkesi Gábor házigazda lelkipásztor a díjátadón egybegyűlteket.



A Magyarországi Református Nőszövetség első elnökéről elnevezett elismerést a szervezet azon tagjai kapják, akik évtizedek óta példamutatóan szolgálnak a szövetség kötelékében. Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az ünnepség, és csak idén derült fény a 2020-as díjazottak kilétére: Dunamellékről Kovács Tiborné (Kiskunhalas), Dunántúlról Vadász Józsefné (Iszkaszentgyörgy), Tiszáninnenről Börzsönyi Józsefné (Szerencs), Tiszántúlról pedig Siró Jánosné (Hajdúnánás) vette át az emlékplakettet. A 2021-es év díjazottjai: Dunamellékről Lambert Győzőné (Budapest – Pozsonyi út), Dunántúlról Horváth Csabáné (Keszthely), Tiszáninnenről Székely Béláné (Sátoraljaújhely) és Tiszántúlról Gilicze Andrásné (Szentes). Az eseményen bemutatták a 2010 óta kitüntetett negyvenhét asszony laudációit egybefoglaló kötetet is, amely a napokban jelent meg a Kálvin Kiadónál Az asszonyokat nem lehetett megszüntetni címmel.



„Kincsünk van, ha törékeny formában is” – mondta a személyes hangvételű záró áhítatban Börzsönyi Józsefné lelkipásztor. Hozzátette: Isten belehelyezi magát törékeny életünkbe, és rendkívüli erőt ad a benne bízóknak. Benne bízva nem keseredünk el a nehézségeink közepette, hanem szorgalmasabban imádkozunk azokért, akik nálunk is nagyobb nehézségben vannak.

Forrás: reformatus.hu