Rendszerüzenet
2021. október 08.

Utak, kapuk, lépések

Szatmár közepén újabb református óvodai közösség nyitotta meg kapuit a hívek előtt. A négy csoportban 100 kisgyermekkel, 16 dolgozóval indult el szeptemberben a nevelési év. Október 5-én hálaadó alkalmat tartottak. 

A Mátészalka Kertvárosi Református Egyházközség Csemetekert Református Óvodája szeptember 1-jén kezdte meg működését kiváló óvodapedagógusokkal, felkészült szakemberekkel. A hosszú, kitartó előkészítő munkának és a gyülekezet imádságának köszönhetően a hajdani Eszterlánc óvoda épületét vásárolta meg az egyházközség az önkormányzattól, melynek átadóját a napokban tartották.

Az ünnepi szalagvágást követően az egybegyűltek körbejárhatták a megszépült óvodát. „Az első ütemben kültéri fejlesztő játékokkal bővítettük az udvart. Majd a jövőben egy ötödik csoportszobát és egy korszerű tornatermet szeretnénk kialakítani, modern eszközökkel felszerelni. Nekünk fontos a család, a gyermek-szülő-nagyszülő kapcsolata, ezért olyan közösségi teret alakítunk ki, ahol több generáció szívesen találkozhat egymással- tudtuk meg nagytiszteletű Nagy György lelkipásztortól.

A mai világban különleges dolog értékeket kapni és különösen fontos szerető közösségben megélni ezt. „Óvodánk létrejöttét a gyülekezet missziós célkitűzései hívták életre és azóta is jó sáfárként állnak mellettünk- hangzott el Mándiné Báki Enikő, intézményvezető ünnepi beszédében. „Küldetésnyilatkozatunkban egységes célként fogalmaztuk meg a hívő szülők támogatását Istentől kapott feladatuk segítésében, a kereszteléskor tett fogadalmak megtartásában, a gyülekezet új tagokkal, családokkal, megtérőkkel való gyarapítását és a magvetést a jövő nemzedékében”- fogalmazott a vezető.

Az átadó után közös imádsággal folytatódott az ünnep, ahol főtiszteletű dr. Fekete Károly püspök úr hirdette az Igét az Északi templomban, majd a Szatmári Református Egyházmegye esperese, Szalay Kont vezetésével tettek esküt a dolgozók Isten színe előtt. Az ünnep alkalmával több meghívott vendég is sok áldást és erőt kívánt ehhez a nem mindennapi feladathoz. „Azt kívánom a kedves szülőknek és magunknak is, hogy találjunk mindig utat egymáshoz, legyenek a kapuink mindig nyitva a másik felé, s még ha most apró, mégis fontos lépésekkel, de induljunk el ezen a közös úton!”- zárta ünnepi beszédét Nagy György lelkipásztor.

Pótor Melinda