Rendszerüzenet
2021. szeptember 11.

Református óvodát adtak át Karcagon

Nyolcvanegy óvodás jár majd a pénteken átadott református óvodába Karcagon. Az avatóünnepségen Fekete Károly tiszántúli püspök áldotta meg a gyerekeket, szüleiket, az óvoda dolgozóit, és magát az épületet.



Átadták péntek délután a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola Talentum Óvodáját – számolt be a szoljon.hu portál. A református templomban tartott ünnepi istentiszteleten Koncz Tibor esperes köszöntése és Fekete Károly püspök igehirdetése után F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.





Az épületet, a három csoportba járó nyolcvanegy óvodást, a tizenegy dolgozót és a szülőket az ünnepélyes átadón Fekete Károly püspök áldotta meg. Beszédet mondott Hubai Imre, megyei közgyűlési elnök, Szepesi Tibor polgármester, valamint a kivitelező részéről Labonczné Fekete Zsuzsanna ügyvezető. Az óvodaépületet Földváriné Simon Ilona iskolaigazgató mutatta be, az ünnepségen az iskola tanulói és a művészeti iskola magánének tanszakosai adtak műsort.

Az alkalomról előzetesen Koncz Tibor esperessel Papp Beatrix készített interjút az Európa Rádióban, itt hallgathatja meg:

Letöltés






A Karcagi Református Egyházközség által fenntartott Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda óvodai tagintézménye az Országos Óvoda Program keretében került kialakításra. A Tiszántúli Református Egyházkerületben huszonhárom református óvoda épül, ezek egyike a karcagi. Az óvodai nevelés céljára átalakított épületben, az iskola szomszédságában 3 csoportos óvodát hoztak létre, az összberuházás teljes összege közel bruttó 434 millió forint volt. Helyet kapott az óvoda épületében a tágas csoportszobákon kívül fejlesztő szoba, tornaterem és több közösségi tér, ahol a pedagógiai célokhoz illeszkedő ünnepi eseményeket is megrendezhetnek. Az udvaron sokféle mozgási lehetőséget kínálnak a biztonságos játékeszközök. Az intézményben keresztény szellemű nevelést valósítanak meg a pedagógusok.



Fotók: Horváth István

Forrás: reformatus.hu