Rendszerüzenet
2021. szeptember 09.

Szabó Zsolt esztári lelkipásztor beiktatása

Az Esztári Református Egyházközség 2021. szeptember 4-én ünnepi istentiszteletet tartott, ahol beiktatták Szabó Zsolt lelkipásztort. Az alkalmon Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

Fekete Károly prédikációjában a tanítványság lényegéről beszél: „egyedül nem lehet keresztyén embernek lenni. A tanítványnak belső összhangot kell teremtenie a mesterével. Krisztus tanítványa önzetlen, s különbnek tudja tartani a másikat önmagánál, dicsvágy nélkül, így tudja betölteni a Krisztus törvényét. Így lelhet életközösségre a Szentlélek által” – emelte ki.

A beiktatás szolgálatát Hadházi Tamás debreceni esperes végezte: bemutatta a lelkipásztor életútját, aki már 2018 óta szolgál a gyülekezetben, majd ünnepélyesen átadta számára a templom kulcsait és az egyházközség pecsétjét.

Az alkalomról az Európa Rádió összeállítását itt hallgathatja meg:

Letöltés

Szabó Zsolt bemutatkozó prédikációjában a Gal 6, 2 alapján hirdette Isten igéjét: „Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” Prédikációjában a közös teherhordozásról beszélt, arról, hogyan tud egy gyülekezet és a lelkipásztor úgy együttműködni, hogy egymás terhét meglátják, és egymás terhén könnyítve, egymást segítve tudnak egy hajóban utazva Isten dicsőségére élni.

Az ünnepi istentisztelet után az „Ízek házába” várták a gyülekezetet szeretetvendégségre, ahol a jelenlévők megtekinthették a Bazsarózsa hímzőkör kiállítását.