Rendszerüzenet
2021. augusztus 18.

Esélyteremtő és közösségfejlesztő református ifjúsági programsorozat a Tiszántúlon

A fejlesztés eredményeként, a projekt keretében megújult szálláshelyeken a Tiszántúli Református Egyházkerület a programterületen élő iskoláskorú (1-11. osztályos) gyermekek számára biztosít nyári táborozási lehetőséget, teljes ellátással és színes programkínálattal.

 

EFOP-1.2.12-17-2017-00003

2021/08/16

Folytatódik az „Esélyteremtő és közösségfejlesztő református ifjúsági programsorozat megvalósítása a Tiszántúlon” c. projekt megvalósítása. A Tiszántúli Református Egyházkerület az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött támogatási szerződés keretében összesen 599,65 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a projekt megvalósítására. A projekt elszámolható költségeit az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetés előirányzata 100% mértékben támogatja.

A Tiszántúli Református Egyházkerület EFOP-1.2.12-17-2017-00003 azonosítószámú projektje összesen 599 648 720 Ft támogatásban részesült, amelynek keretében négy éven át tartó, esélyteremtő és közösségfejlesztő református ifjúsági programsorozat megvalósítására nyílik lehetőség. A támogatás intenzitása 100%.

A program célja, a „Z” generáció közösségi aktivitásának és kohéziójának erősítése, hátránykompenzáció és esélyteremtés a hátrányos helyzetű fiatalok körében. A program négy éven keresztül, a nyári időszakban 6 napos bentlakásos református ifjúsági táborok szervezésével négy helyszínen Debrecenben, Berekfürdőn, Tivadarban és Beregdarócon valósul meg. Ezek közül a berekfürdői, a tivadari és a beregdaróci szálláshelyek infrastrukturális megújítására is sor került. A projekt keretében Tivadaron az üdülő B épült szárnya kompletten megújult, a szobák és azok vizesblokkjainak felújítása, új bútorok, berendezések beszerzése történt meg. Beregdarócon konyhafelújításra, konyhatechnológiai eszközök beszerzésére, szobák korszerűsítésére, felújítására került sor, mely révén a szobák száma tovább bővült. Berekfürdőn 11 szoba teljes rekonstrukciója történt meg, a szobához kapcsolódó mosdóhelységek fürdőszobává történő átalakításával. A projekt keretében berendezések, kerékpárok beszerzésére is lehetőség nyílt.

A négy tábor helyszínen évente közel 1100-1200 fő, 2023-ig összesen 4480 fő iskoláskorú gyermek táboroztatása történik.

A projektről bővebb információt a https://oroksegtabor.ttre.hu/ oldalon olvashatnak.