Rendszerüzenet
2021. június 03.

Radírozzuk ki a különbségeket!

Radírozzuk ki a különbségeket! – elnevezéssel adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat június 1. és augusztus 15. között. Az akcióhoz a Printker Office Land Zrt. főtámogatóként csatlakozott, online webshopjukon 500 forintos kuponnal lehet hozzájárulni a kezdeményezéshez.

A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A „Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a tanévkezdést, és a Szeretetszolgálat csökkenteni tudja számukra az iskolakezdéssel járó kiadásokat.

Pénzadománnyal és tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban zajló gyűjtőakcióhoz. Amire a legnagyobb szükség van: füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a gyűjtés támogatottjai között számos felső tagozatos és gimnazista diák is van, így a számukra megfelelő tanszerek is nagy segítséget nyújtanak. Itt a füzetek vonalazására, táskák, tolltartók mintájára szükséges odafigyelni.

A kampány azért júniusban indul, mert az iparági tapasztalatok alapján sokan már júniusban beszerzik a szeptemberi tanévkezdéshez szükséges tanszereket.

„Szegedi áruházunk, az 1100 m2 alapterületű Printker Irodaszer és Iskolaszer szakáruház, Magyarországon egyedülállóan széles kínálattal várja az iskolakezdésre készülő családokat. Évek óta szeretettel fogadjuk a Magyar Református Szeretetszolgálat szegedi önkénteseit, így kézenfekvő volt, hogy változó vásárlási szokásoknak megfelelően, idén először, országos webáruházunkra is kiterjesszük a gyűjtést. Online vásárlási utalvány formájában, az iskolatáska és tanszerek kosárba helyezése mellett egy gombnyomással, tetszőleges mennyiséget megvásárolhatunk az 500 Ft értékű támogatásból is. A Magyar Református Szeretetszolgálat számára elkülönített összeget a kampány végén cégünk teljes egészében iskolaszerekre váltja. Bízunk benne, hogy a nehéz helyzetben lévő családok segítésének ez a közvetlen és egyszerű módja minél több vásárlónk figyelmét felkelti majd.” – mondta el Dr. Varga Péter, a Printker Office Land Zrt.  vezérigazgatója.

„Nagy öröm számunkra, hogy ismét együtt segíthetjük a Printkerrel a rászoruló gyerekek tanévkezdését. Együttműködésünknek köszönhetően az első évében a Belmil céget is bevonva több millió forint értékű iskolatáska adományt kaptunk, ezenkívül további tanszer adományokkal támogattak bennünket. A tárgyi felajánlásokon túl lehetőséget biztosítottak fizikai áruházi gyűjtés lebonyolítására is.” - mondta el Győri-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője.

A kampányhoz a www.printker.hu mellett az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet csatlakozni, míg június és augusztus hónapban a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével is lehet támogatni a kezdeményezést. Minden hívás vagy SMS 500 forint segítséget jelent.

Az összegyűlt adományokat még az iskolakezdést megelőzően eljuttatja el Szeretetszolgálat a rászoruló családok számára.