Rendszerüzenet
2021. május 18.

Gyermekek közötti szolgálat és gyermekvédelem lesz az idei cigánymissziós lelkésztovábbképzés témája - jelentkezz!

2021. június 16. és 19. között, Érden szervezi éves lelkésztovábbképzését az Országos Református Cigánymisszió. Az idei képzés témája a gyermekek közötti szolgálat és a gyermekvédelem.

Az Országos Református Cigánymisszió minden évben szeretne kézzelfogható segítséget nyújtani a romák közötti szolgálathoz azon lelkipásztorok számára, akiknek már van valamilyen tapasztalatuk a misszióban, vagy érdeklődnek az iránt.

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy az iskolai hittanoktatás, a tanodák, a játszóházak mind-mind kulcsot jelentenek a cigány családokhoz, egyben sokat segítenek abban, hogy a jövő generációi lehetőségei szélesedjenek életszínvonal, oktatás, a későbbi pályaválasztás terén.

Idei lelkésztovábbképzésünk az érdi Epicentrum Rendezvényközpontban ezért a gyermekek közötti szolgálatra és a gyermekvédelemre fókuszál majd 2021. június 16. és 19. között.

  • Érkezés: június 16. szerda 16:00 órától
  • Távozás: június 19. szombat délelőtt
  • Helyszín: Epicentrum Rendezvényközpont (2030 Érd, Jenő u. 15-19.)
  • Elhelyezés 2 ágyas szobákban történik.

Jelentkezés feltételei:

  • A lelkésztovábbképzésre református gyülekezetek lelkipásztorait és lelkipásztori munkatársait várjuk - utóbbiak akkor vehetnek részt a képzésen, ha lelkészük is velük tart.
  • A jelenetkezők vállalják, hogy a képzés egészén részt vesznek. (Kivételt ez alól különösen indokolt esetben teszünk).
    A továbbképzés részvételi díját az MRE fizeti, ezért a befoglalt szolgálatások (szállás-étkezés), igénybe nem vett része egyéni térítésköteles lesz!
  • A lelkésztovábbképzésen a hatályban lévő törvények értelmében
    oltási igazolvánnyal lehet részt venni.

A lelkésztovábbképzés részletes programját hamarosan közzétesszük!