Rendszerüzenet
2021. május 04.

Letették az első szentesi református bölcsőde alapkövét

Sajtónyilvános alapkőletételi ünnepségen, két nappal anyák napja előtt, 2021. április 30-án kértek áldást a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség vezetői és tagjai az épülő bölcsődére. Igei köszöntést mondott dr. Fekete Károly püspök, aki azt kérte az építtetőktől, a fenntartó gyülekezettől, hogy legyen az első szentesi református bölcsőde Jézus-közeli hely, a gondviselés háza és egy jövőt szolgáló közösség otthona.

Gilicze Andrásné lelkipásztor beszámolt arról, hogy a bölcsődével a gyülekezet a kisgyermekes családoknak, édesanyáknak kíván segíteni a gyermekek ellátásában és felügyeletében, valamint a keresztyén értékrend megismertetésében.

Az ünnepségen a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés képviseletében Polner Eörs alelnök mondott beszédet, majd Szabó Zoltán polgármester szólt az egybegyűltekhez. A hivatalos teendői miatt távol lévő Farkas Sándor térségi országgyűlési képviselő köszöntő levelét Rébeli-Szabó Tamás helyi önkormányzati képviselő olvasta fel.

Ezt követően a gyülekezet és a város vezetői közösen helyezték el a bölcsőde időkapszuláját, amibe a gyülekezet története, a bölcsőde megépítéséről szóló presbiteri határozat, a forgalomban lévő fémpénzek, a Kálvin emlékérem, úrvacsorai jegyek és egy keresztelő kendő mellett a Délmagyarország és a Reformátusok Lapja aznapi száma is belekerült.

Fekete Károly az időkapszula elhelyezése után kifejezte: a bölcsőde építésével nemcsak a jelenre gondolunk, de a jövendőre is. Legyen nagyon szeretett minden gyermek, aki átlépi majd ezt a küszöböt, mert amit itt átélhetnek a gyermekek, az elvehetetlen bizalmi tőkévé érik bennük a jövendőjükre nézve.

A három csoportszobás, új bölcsőde évtizedes hiányt pótol Szentes városának Felsőpárt elnevezésű városrészében. A 400 millió forintos beruházás a Településfejlesztési Operatív Program keretéből épül fel.