Rendszerüzenet
2021. április 22.

Tanodások jelentkezését várjuk az Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyre!

A versenyre a református fenntartású és cigánymissziós gyülekezetekben működő tanodák tanulói jelentkezhetnek.

Az Országos Református Cigánymisszió folytatva a hagyományokat, idén is megszervezi a roma irodalmat népszerűsíteni kívánó vers- és prózamondó versenyét.

A verseny két fordulóból áll:

  1. forduló: A tanodáknak 2021. május 23-ig kell elküldeniük a pályázatokat online, melyeket egy szakmai zsűri értékel majd. (bővebb információ lejjebb)
  2. forduló: Amennyiben a hatályos járványügyi intézkedések lehetővé teszik, 2021. június 5-én szervezzük meg a verseny döntőjét az MRE Zsinati Hivatalában, Budapesten (1146 Abonyi u. 21.), melyre az első fordulóban legjobban teljesítő tanodák kapnak meghívást.
IMG_9224.jpg

Nevezni a következő feltételekkel lehet:

  • Bármely, a Magyarországi Református Egyház gyülekezetei által fenntartott, vagy a református cigánymisszióban szolgáló gyülekezetekben működő tanoda tanulói küldhetnek be pályázatot.
  • Az előadás nyelve magyar, romani, vagy beás nyelv, tematikája a klasszikus és kortárs cigány irodalom, cigány népköltészet. Hossza egyéni előadás esetén legfeljebb öt, testvérek esetében tíz perc legyen. Ajánlott irodalmak listáját kérésre, e-mailben tudunk küldeni.

A nevezés menete: 

Technikai követelmények:

  • A videókat vízszintes formában, kamerával, illetve telefon esetében a jobb minőségű hátlapi kamerával kell felvenni.
  • A felvétel mérete nem haladhatja meg az 500 MB-ot! Amennyiben ettől nagyobb a fájl, javasoljuk fájlmegosztó (WeTransfer, My Air Bridge) használatát - az ide feltöltött anyagokat a ciganymisszio@reformatus.hu címre küldjék.

A második fordulóban szintén szakmai zsűri értékeli majd az előadásokat - díjakat a legjobb tejlesítményt nyújtó három tanoda kap majd, de különdíjjal jutalmazzák a legszebb kiejtést és a legjobb csapatmunkát is.

Ha a hatályban lévő járványügyi rendelkezések nem teszik lehetővé a verseny megrendezését Budapesten, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában, 2021. június 5-én, a zsűri a beérkezett videókat akkor is értékeli és díjazza! Az arra érdemeseket az Aranyhíd szervezői online is megosztják majd.

Versmondásra fel!

Fotó: Baracs Dénes

A részletekről Tóth Anita országos cigánymissziós referenst Buzás Bori kérdezte az Európa Rádióban:

Letöltés