Rendszerüzenet
2020. december 31.

Isten őrizzen 2021-ben is!

Dr. Fekete Károly püspök rovata.

Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! (4Móz 6,24) Isten úgy akar megáldani bennünket, hogy megőriz. Nem ma kezdi ezt az őrzést Isten. Ősidők óta működteti, és folytatja azt, amit eddig is hűséggel tett. Sokakat használt ebben. Mi emberi kezeket láttunk magunk körül mozogni, de Isten mozgatta őket, amikor őriztek bennünket betegségtől, óvtak életveszélytől, rossz barátoktól, amikor takargattak, tápláltak és simogattak, amikor imára kulcsolódott értünk a kezük. Őrzés közben Isten munkatársaivá lettek ezek a kezek az érdekünkben, mint Istentől kapott támaszok, menedékek és biztos pontok. Csak utólag derült ki, hogy a beléptető kamerás riasztó-rendszerek és az őrző-védő kft-k világában még mindig az Isten védelme a leghatékonyabb a számunkra.

Oltalmazó Urunk!

Csüggedés és elbizakodottság, bőség és szegénység, hűtlenség és féltékenység kísértései között szükségünk van a Te áldó őrizetedre. Érezzük, hogy sokan erősebbek, mint mi vagyunk, s nem tudjuk magunkat megvédeni. Ezért kérünk, veszélyeztetettségünkben ne hagyj el minket.

Útravaló áldásod kísérjen, mert mi is útra indulók vagyunk. Rád bízzuk magunkat és szeretteinket, aki úgy akarsz áldani, hogy megőrzl bennünket, és így mi is őrizőivé lehetünk egymásnak. Ámen.



Fotó: Kapás Csilla