Rendszerüzenet
2020. december 07.

Online térbe költöznek a Nagytemplomi Adventi Koncertek

Az elmúlt évtizedben hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban a magyar előadóművészet kiválóságait hallgathatja a közönség a Nagytemplom falai között. A járványhelyzet és a védelmi intézkedések ellenére a 13. Nagytemplomi Adventi Koncertek nem maradnak el, csak az online térbe költöznek. A közönséget az eredeti időpontokban, hétfő esténként 19 órakor várjuk a képernyők elé.

A Gagprodukció szervezésében megvalósuló Nagytemplomi Adventi Koncertek az elmúlt években már több tízezer érdeklődő számára jelentették a karácsonyi készülődés részét. Amellett, hogy olyan népszerű előadók léptek színpadra, mint Rúzsa Magdi és Presser Gábor, Veres Mónika, Gájer Bálint vagy Charlie, a szakrális tér meghittsége és a különleges fényjáték mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy igazi karácsonyi zenei élményt és lelki feltöltődést nyújtsanak.

Az idei évben a világjárvány miatt ugyan nem nyithatja meg a Nagytemplom a kapuit a közönség előtt, azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy a templomot viszik az otthonokba: a koncertek eredeti időpontjaiban egy-egy korábbi előadást közvetítenek, melyet bárki ingyenesen, regisztráció nélkül követhet.

Az Alföld Televízió által rögzített felvételeket december 7-én, 14-én és 21-én 19 órától közvetítik a szervezők a Debreceni Református Nagytemplom és a Gagprodukció Facebook oldalán. Elsőként Szentpéteri Csilla zongoraművész játékát hallgathatjuk, melyet a következő héten a kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes követ, majd karácsony hetében Takács Nikolas előadása zárja az online Nagytemplomi Adventi Koncertek sorát.

Szeretettel várjuk a képernyők elé a közönséget, és ezúton kívánunk áldott adventi várakozást, a nem hétköznapi helyzethez türelmet, még több szeretetet, odafigyelést és legfőképp jó egészséget!