Rendszerüzenet
2020. december 04.

Közlemény

Itt olvashatják a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének és Esperesi Karának közleményét az egyházi élet rendjére vonatkozóan.

Kedves Testvéreink!

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Elnökségi Tanácsának legutóbbi, 2020. december 2-án megtartott ülésén a jelenleg érvényben levő egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán szó volt az adventi, karácsonyi istentiszteletek megtartásának lehetőségéről. Az Elnökségi Tanács az egyházkerületek elnökségének hatáskörébe utalta az intézkedések meghozatalát.

A TTRE Elnöksége és Esperesi Kara 2020. december 3-án megtárgyalta az ajánlásokat, előkészítette az egyházkerületre vonatkozó ünnepi rendelkezéseket. Megfontoltuk a többi egyházkerület nyilvánosságra hozott intézkedési rendjét. Ennek figyelembe vétele mellett úgy döntött a TTRE Elnöksége és Esperesi Kara, hogy saját rendelkezéseinek nyilvánosságra hozatalával megvárja a magyar kormány jövő héten bejelentésre kerülő, járványügyi helyzettel kapcsolatos intézkedéseit.

Ennek értelmében 2020. december 6-ára, vasárnapra vonatkozóan még érvényben tartjuk a korábbi zsinati ajánlást.  Előkészített ünnepi rendelkezéseink nyilvános bejelentéséig Testvéreink szíves megértését és türelmét kérjük. 

Áldáskívánással és testvéri köszöntéssel:

Debrecen, 2020. december 3.

a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége és Esperesi Kara