Rendszerüzenet
2020. december 01.

Kárpát-medencei Imanap 2020. december 6-án

Itt elolvashatják Dr. Gaál Botondné Dr. Czeglédy Mária elnök levelét, valamint itt találhatnak anyagokat az imanappal kapcsolatban. 

Kedves Testvérek!

 2005-ben Debrecenben született meg a Kárpát-medencei Imanap megtartásának gondolata a Magyar Református Nőszövetség kezdeményezésére, a 2004. december 5-i kétségbeejtő népszavazást követően. A tőlünk elszakított testvéreinkért imádkoztunk. Ez volt a legtöbb, amit tehettünk. És Isten meghallgatta imádságainkat! 2009. május 22-én létrejött a magyar reformátusság egyesülése, 2010-ben pedig törvény tette lehetővé a határokon átívelő, nemzetegyesítő testvéri kapcsolatokat.

        Azóta évente tartunk Kárpát-medencei Imanapot december első vasárnapján, melynek anyagát minden évben más-más kárpát-medencei egyházkerület nőszövetsége készíti elő. Emellett megannyi közös programot is szervezünk mindannyiunk örömére. Bár látjuk a sok pozitív eseményt és lehetőséget, mégis nem szűnünk meg imádkozni azért, hogy Isten újabb „nagy és ígéretes kapukat nyisson fel” előttünk (1 Kor 16,9).

        Ebben az esztendőben a december első vasárnapi Kárpát-medencei Imanap anyagát a kárpátaljai testvérek állították össze. Elkészítették a liturgiájukat, ám a vírushelyzet miatt a szeptemberi előkészítő konferenciára nem tudták fogadni a kárpát-medencei küldöttségeket. Az Imanapi füzetet sem tudták kinyomtatni és elpostázni az egyházkerületeknek. Internetes oldalra tették fel a füzet anyagát, mely a járványra való tekintettel bővebb, színesebb a szokásosnál.

        Református egyházunk honlapjáról a következő linkre kattintva lapozhatjuk át a füzetet. A kép alatt a „Letöltés”-re kattintva kinyomtatható.

https://reformatus.hu/egysegben/esemenyek-gyujtooldal/karpat-medencei-esemenyek/karpat-medencei-imanap-2020/

        A kárpátaljai honlapról kapott linken az imanap mellett belelapozhatunk a Küldetés c. kiadványaikba is, megismerkedhetünk életükkel, szolgálataikkal, gondjaikkal, misszióikkal.

https://anyflip.com/homepage/ryfxz/preview

         December 6-án, a Kárpát-medencei Imanapon nemcsak az imafüzet imádságaival lehet Kárpátaljára, hazánkra gondolnunk. Imádságban vigyük Urunk elé könyörgéseinket vezetőinkért, egyházunkért, gyülekezeteinkért, lelkipásztorainkért, iskoláinkért, betegeinkért, magányosainkért, s e jelen helyzetben különösen is orvosainkért, nővéreinkért, a szociális és egészségügyi területen dolgozókért, szeretetotthonaink lakóiért és munkatársaiért.

         Az imanapi liturgia köszöntő Igéjével ajánljuk megtekintésre ezt a nagyon gazdag, szép anyagot: „Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken…Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk” (Zsidók 4,15-16).

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség elnöksége nevében:

Dr. Gaál Botondné Dr. Czeglédy Mária

elnök


Dr. Gaál Botondné Dr. Czeglédy Mária elnökkel Papp Beatrix készített interjút az Európa Rádióban:

Letöltés