Rendszerüzenet
2020. november 27.

Adventi gyertyagyújtás a közösségi térben

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében idén elmaradnak az adventi programok és az adventi vásár Debrecenben, azonban advent első vasárnapján – november 29-én – Debrecen ismét ünnepi fénybe borul. Nem lesz ünnepélyes gyertyagyújtás a Nagytemplom előtt, azonban élő Facebook-közvetítés keretében hangzanak el Papp László polgármester adventi gondolatai, valamint Palánki Ferenc római katolikus megyéspüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Fekete Károly református püspök adventi üzenetei, majd sor kerül az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására.

A közvetítést 2020. november 29-én – vasárnap – 17.00 órától lehet megtekinteni Papp László, Debrecen polgármestere Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/drpappl

A város karácsonyi díszkivilágításában is advent első vasárnapjától lehet majd gyönyörködni – a hatályos járványügyi távolságtartási rendelkezések, a gyülekezési és kijárási tilalom betartásával, valamint ajánlott maszkviseléssel! 

Idén mintegy 200.000 fényforrást szereltek fel a városban, a főtéren a karácsonyfát pedig 16.500 égő díszíti. A korábban megszokott helyszínek mellett idén újdonság, hogy a Dósa nádor téren és a Csapó utcán 15 csillagszóró-motívum került a kandeláberekre.