Rendszerüzenet
2020. november 06.

Szatmár Határok Nélkül és Reformációi Emléknap

A Reformátusok Szatmárért Egyesület idén is megszervezte a Szatmár Határok Nélkül programot és a Reformációi Emlénapot, a rendezvények a járványügyi helyzetre való tekintettel különleges módon valósultak meg. 

Szatmár Határok Nélkül 

A Reformátusok Szatmárért Egyesület és Nagyecsed Város Önkormányzatának közös szervezésű programja a Szatmár Határok Nélkül idén szeptember 19-én már tizedik alkalommal került megrendezésre. A hagyományos kulturális és gasztronómiai programok a járványhelyzet miatt elmaradtak, azonban istentisztelet, imaház szentelés és trianoni emléktábla avatása tette méltán emlékezetessé a rendezvényt.

A táblán található idézet összefoglalja a magyarság emócióit Trianonnal kapcsolatban:

 „Csak egyet nem szabad: Belenyugodni és feltartott kézzel fogadni a nekünk szánt jövőt!” (Ozsváth Sándor: Trianon árnyai)

Szolgálatával hozzájárult a rendezvény sikeréhez dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Lajos, Nagyecsed város polgármestere és Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Egyesület elnöke.

Mindenek ellenére is REFORMÁCIÓ

A Reformátusok Szatmárért Egyesület számos vallási, illetve határokon átívelő kulturális program megálmodója és megvalósítója. Az egyesület egyik nagyszabású rendezvénye, a Szatmári Református Egyházmegyével közösen szervezett „Reformáció Emléknapja”. Az idei évben már XXXII. alkalommal került megrendezésre az ünnepség, hiszen az egyesület elkötelezetten ápolja a reformáció kulturális és történelmi örökségét. A járványügyi helyzetre való tekintettel csak egy koszorúzási ünnepség keretén belül helyezték el az intézmények és az önkormányzatok képviselői a tisztelet és az emlékezés virágait.

Fülöp István,

a Reformátusok Szatmárért Egyesület elnöke