Rendszerüzenet
2020. október 15.

Átadták a Református EGYMI berettyóújfalui telephelyét

A Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berettyóújfalui Telephelyének, a Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központnak ünnepélyes átadására 2020. október 13-án került sor.

 



Az eseményen dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, Tankerületi Igazgatója is tiszteletét tette.

Az épületet Berettyóújfalu város önkormányzata bocsátotta az EGYMI rendelkezésére. Felújítása 2.000.000 forintból, eszkörbeszerzése 8.000.000 forintból valósult meg. Az együttműködés Muraközi István polgármester, dr. Veress Bertalan, a Tiszántúli Református Egyházkerület Tanügyi Főtanácsosa és Bori Judit, a Református EGYMI Főigazgatójának tárgyalásainak eredményeképpen jött létre.

A gyógypedagógiai óvodát sajátos nevelési igényű gyermekek számára alakították ki, akik szakértői véleménnyel kerülhetnek be az intézménybe. Két csoportban 14 gyermek részesül ellátásban, férőhelyének száma maximum 20 fő.

Az épületben az óvodai nevelés mellett korai fejlesztés és pedagógiai szakszolgálat is működik, valamint utazó gyógypedagógusi hálózat koordinálása is történik.

Korai gondozásban 40 főre kaptak engedélyt.

A rendezvényt a Szivárvány Református Óvoda és a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI gyermekeinek műsora színesítette.

„A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szent Lélek által.” 2Timothy 2:14