Rendszerüzenet
2020. szeptember 22.

Lelkészbeiktató és hálaadó ünnepi istentisztelet Abádszalókon

Szeptember 20-án, vasárnap délután három órakor Fazakas Márk lelkész Abádszalóki Református Egyházközségbe történő beiktatására és a Magyar Falu Program keretében megújított Gyülekezeti Házért és Ifjúsági Szállásért tartott hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a gyülekezeti tagok és a meghívottak.

Az egyházközség Széchenyi úti templomában az igehirdetés szolgálatát Ft. Dr. Fekete Károly püspök végezte Pál filippeikehez írott levele 2,3-5 versei alapján. Igehirdetésében négy pontban összegezte és helyezte a megjelentek szívére a helyes lelkipásztori szolgálat és gyülekezeti élet rendjét.

Püspök úr szolgálata után Koncz Tibor esperes beiktatta Fazakas Márk lelkipásztort az Abádszalóki Református Egyházközségbe, jelképesen átadta az egyházközség körbélyegzőjét és a templom kulcsait. Ezt követően a megjelent lelkipásztorok kértek áldást a lelkipásztor szolgálatára és a gyülekezet életére.

Fazakas Márk első, immáron beiktatott lelkipásztorként végzett szolgálatának alapigéje a napi ószövetségi szakasz, a Sámuel 1. könyve 31. része volt.

Kettős ünnep volt ez a református közösség életében, hiszen a lelkészbeiktatás mellett a Magyarország Kormányának a támogatásával megújított Gyülekezeti Házért és Ifjúsági Szálláshelyért is hálát adtak. A nyilvános presbiteri gyűlés alkalmával ünnepi köszöntőt elsőként az abádszalóki református törekvéseket rendszeresen felkaroló F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő mondott, majd ifj. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat elnöke, őt követően pedig Balogh Gyula, a város polgármestere.

A település római katolikus közössége nevében Dr. Bagi Imre világi elnök, a gyülekezet nevében pedig Szabóné Szél Terézia tiszteletbeli gondnok köszöntötte a lelkipásztort.

Az istentisztelet után az ünneplő közösség átvonult a Gyülekezeti Házhoz, ahol Koncz Tibor esperes imádságban adott hálát az Isten kegyelméből megújított ingatlanért, majd pedig Ft. Dr. Fekete Károly püspök kért áldást a gyülekezetre és a szálláshely leendő használóira.

Az alkalom a város Művelődési Házában szervezett szeretetvendégséggel ért véget.

Fotó: Ujvári László