Rendszerüzenet
2020. augusztus 03.

Lelki feltöltődés Szamoskéren

A Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozója, rövidített nevén a SzIRT, immáron ötödik alkalommal került megrendezésre július 20-23. között. Az idei helyszín Szamoskér volt, mely véleményem szerint tökéletes helyszínt biztosított a programok lebonyolításához, illetve magához a tábori léthez. Fehér Kamilla írása.

„Mindenre van erőm Krisztusban!” (Fil 4, 13)

Ugyan fehérgyarmati vagyok, de ez volt az első SzIRT amin részt vettem, illetve önkénteskedtem. Évek óta járok a Csillagpontra, illetve többször vettem részt nagyobb református találkozókon, táborokban, de eddig valahogy ez a rendezvény elkerülte figyelmemet. A családias légkör, mely a nagyobb táborokban hiányzik, itt teljes mértékben jelen volt. Ennek köszönhetően mindenkinek alkalma nyílt megismerni a másikat, kiscsoportos beszélgetések során pedig a fiatalok könnyebben nyíltak meg, osztották meg velünk gondolataikat.

Szalay Kont esperes úr nyitotta meg a tábort, aminek a témája idén az erő volt, és amelynek mélyebb értelmezésére a reggeli áhítatok során került sor.  Vadász Sándor előadásai alatt megtudhattuk, hogy mi az az erő, hogy tudjuk használni, hogy lehetünk erősek, és hol keressük, ha fogytán vagyunk belőle. Ez az utóbbi időszakban, ahol az online oktatás, karantén, a barátok nélküli szürke hétköznapok nehezítették meg a diákok életét egy nagyon hasznos tanács lehet a jövőre nézve. Fontos, hogy tudják, az erőt Istenben kell keresni, hozzá bármikor fordulhatnak.

Ez a néhány nap nagyon jó alkalom volt a lelki feltöltődésre, a kiscsoportos beszélgetések során alkalmunk nyílt megbeszélni a felmerülő kérdéseket. Hiszem, hogy nem csak a saját nevemben beszélek, amikor azt mondom, hogy nagyon sok mindent adott ez a tábor számunkra. A lelki töltődés mellett, színes programok várták a résztvevőket. Délutánonként alkalmunk nyílt kenuzásra, biciklizésre, amely során nagyon sokat nevettünk, jól éreztük magunkat. Akik nem szerettek volna részt venni ezeken az aktív programokon, maradhattak a táborban kézműveskedni. Alkalom nyílt még csocsó bajnokságra, focira és Just Dance mérkőzésekre. Az esti programok is szórakoztatóak és színesek voltak. Első este Activity-t játszottunk, ami lehetőséget teremtett a kicsoportok összekovácsolására,  következő nap táncház volt zenekarral és tánctanárokkal, amely mindenkit táncra perdített. Utolsó este Oláh Gergő tett bizonyságtételt és adott koncertet.

Számomra a lelki feltöltődés mellett nagyon jól esett a vírus-helyzet miatti csendes hétköznapok után a 64 gyerek zsivaja, egymás társasága, akik 19 gyülekezetből érkeztek a táborba. 12 lelkész mellett önkéntesként örültem, hogy tudtam segíteni, nagyon fontosnak tartom a fiatalok felkarolását, hogy megtapasztalják a keresztény közösség fontosságát, összetartó erejét.

Írta: Fehér Kamilla