Rendszerüzenet
2020. augusztus 03.

Pótfelvételi Debrecenben

Újabb esélyt kapnak a diákok, hogy egyetemisták lehessenek. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem pótfelvételi eljárást hirdet a következő tanévre. A diákok, akiket nem vettek fel felsőoktatási intézménybe vagy nem jelentkeztek továbbtanulni hitéleti vagy tanító szakra is beadhatják jelentkezésüket, ráadásul tandíj nélkül, államilag finanszírozott formában tanulhatnak.

Az egyetem hitéleti képzései közül teológus, teológus-lelkész, hittanár-nevelőtanár, katekéta-lelkipásztori munkatárs és kántor szakokat hirdet. Hitéleti szakjai az egyházi szolgálatra és a keresztyén értelmiségi létre készítenek fel – a „Közösség, hit, tudás” jelmondat szellemében. A jelentkezési határidő ezekre a szakokra 2020. augusztus 24.

Világi képzések között a tanító szakot és annak kiegészítő műveltségterületi képzései kerültek kiírásra. E képzés terén az egyetem az ország harmadik legnagyobb képzőhelye; a szak hallgatóinak harmada egyházi középiskolákból érkezik az intézménybe. A leendő tanítók az ország egyik legjobb általános iskolájában szerezhetnek gyakorlatot, végzettek 90 százaléka pedig három hónapon belül kap tanítói állást. Tanító szakra a felvi.hu weblapon keresztül lehet jelentkezni.

Az idei pótfelvételi eljárás különlegessége, hogy a tanító szakot az intézmény államilag finanszírozott formában is meghirdeti!

Ugyancsak újdonság a Kiss Tihamér László Képzési Ösztöndíj Program. Ez a program a tanító pályára készülő fiatalokat rendszeres tanulmányi ösztöndíjjal támogatja, aminek az összege egy félév alatt akár a 125 ezer forintot is elérheti. Aki az idén jelentkezik a DRHE tanító szakjára, már az első félévben is megigényelheti ezt a támogatást, ha a felvételi pontjai elérik a 300 pontot. Az ösztöndíj feltétele, hogy a hallgató vállalja: végzés után legalább annyi időt dolgozik majd tanítóként a régióban, mind amennyi ideig a támogatást igénybe vette.

Minden hallgatónak biztosított a kollégium, amely magas színvonalú, kiválóan felszerelt és árban is megfizethető.

Kérem, látogasson el honlapunkra, ahol további információkat talál képzéseinkkel és a pótfelvételi eljárással kapcsolatban!

www.felveteli.drhe.hu