Rendszerüzenet
2020. július 13.

A mustármagok valósága

Az Úr Jézus mustármagokról mondott példázatának – talán mondhatom – a Szatmári Református Egyházmegye az egyik leghitelesebb példája. Kis gyülekezetekről beszélünk, akik jó „talajba kerülve” bizonyságot tesznek a Szentlélek naggyá formáló erejéről.

Bár a tavaszra tervezett programjaink a vírus- helyzet miatt nem valósulhattak meg, de Istentől kért és kapott bölcsességgel tudtuk áthidalni a lehetetlennek tűnő időszakot, és amint lehetőség nyílt „Szatmár népe” fizikailag is megmutatta egységét.



2020. július 5-7. (vasárnap-szerda) között került megrendezésre az Egyházmegyei Evangelizációs Sorozat Nagytiszteletű Korda Zoltán (Szatmárnémeti Láncos- Templomi Gyülekezet) lelkipásztor szolgálatával. A Sorozat címe: „Szeretetre hangolva”. Négy estén keresztül Istennek, az Úr Jézus Krisztusban nekünk adatott Szeretet hatásáról, erejéről és megélésének, továbbadásának fontosságáról tett bizonyságot az Igehirdető.

Vasárnap és hétfőn a Vámosoroszi Református Templom kertje adott otthont a szabadtéri alkalomnak. A Műemlék diófás- ligetes kertje igazi szatmári hangulatot kölcsönzött az este 6-kor kezdődő Evangelizációnak. Kedden és szerdán, a rózsakertjéről nemzetközi hírnévre szert tett nagyari Luby-kastély udvarán szólt a megjelentekhez Isten megtérésre és szolgálatra hívó szava. Alkalmanként 200-300 fő, a záró alkalmon pedig, több mint 400-an vettek részt… így lesz egy mustármagból nagy fa…

Pálinkásné Balogi Beáta (lelkipásztor-Milota) és Tóth László (lelkipásztor- Sonkád) vezetésével énektanulás és Isten hatalmának dicsőítése segített lélekben is ráhangolódni az Igehirdetésre. Hangszerrel Szabó Béla (Jánkmajtis) és Dajka Csaba (Tiszabecs) lelkipásztorok kísérték az éneket.

Szatmárt, Isten kegyelméből elkerülte a járvány, az itt élő emberek lelki elköteleződése és öröksége világosságként mutat Jézus Krisztusra!

Szöveg és fotó: Bodnár- Enyedi Zsolt
lelkipásztor és sajtóreferens
Ópályi   

 
További fotók ITT érhetőek el.