Rendszerüzenet
2020. július 08.

Ingatlant kapott a Tiszántúli Református Egyházkerület Debrecentől

Az egyház 2004 óta óvodát működtet a Tímár utcai ingatlanban. A részletekről dr. Veress Bertalant, az egyházkerület tanügyi főtanácsosát, és Feketéné Kavisánszki Györgyi igazgatót kérdeztük az Európa Rádióban. 

Dr. Veress Bertalan tanügyi főtanácsossal ITT hallgatható meg a beszélgetés.

Debrecen város közgyűlésén a képviselők megszavazták, hogy a Tímár utca 10. szám alatti ingatlant ingyenesen a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonába adják.

A kétezer négyzetméter nagyságú, épületből és a hozzá tartozó udvarból álló ingatlanon az egyház óvodát működtet; azt 2004-ben térítésmentesen, határozatlan időre használatba kapta az önkormányzattól. A megnövekedett igények kielégítése érdekében bővíteni szeretné az óvoda épületét, ehhez megvásárolta a szomszédos ingatlant. A kettőt a beruházás érdekében össze kell vonni, azonban ehhez rendezni kell a tulajdonviszonyokat. Az előterjesztés arra tesz javaslatot, hogy tulajdonjogért cserébe az egyház az ingatlant 15 évig nem idegenítheti el, a juttatás céljának megfelelően köteles hasznosítani, állagát megóvni, s erről évente be kell számolnia a közgyűlésnek. Az építkezés az Országos Református Óvodaprojekt keretein belül valósul meg, a Tiszántúli Református Egyházkerület területén 23 óvodát építenek vagy újítanak fel. 

Feketéné Kavisánszki Györgyi igazgatóval itt hallgatható meg a beszélgetés:

Letöltés