Rendszerüzenet
2020. június 23.

Múzeum újra!

Közös összefogással szervezi meg a karantén utáni újranyitás örömére programjait a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Szabó Magda Emlékház és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára a Múzeumok Éjszakájának hagyományos időpontjában. A június 27-i programok között a már hagyományos módon szerepelnek zenei alkalmak, tárlatvezetések és kézművesfoglalkozások is.

Újdonság a Molnár Mária misszionárius melanéziai gyűjteményéből nyíló tárlat és a hozzá kapcsolódó Cséke Zsolt földrajzi utazó és filmrendező tárlatvezetése, valamint a Gajdó Delinke színművész Szabó Magda-estje. Ez utóbbi külön belépőjegyes (600 forint), mert a befolyt összeggel a művésznő egy egyházi intézményt kíván támogatni.

A programok ezen kívül jelképes 500 forintért látogathatók. Az intézményekben figyelik a látogató számot a zsúfoltság érdekében, valamint a programokon szájmaszk használata javasolt, kézfertőtlenítőt pedig igénybe tudnak venni az érdeklődők. Az intézmények esti rendezvényei 17 és 22 óra között látogathatók. A Múzeumok Éjszakájától eltérő, rövidített programok megszervezésében segített a Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma és a Magyar Református Szeretetszolgálat is.

A programok részesei a DEkulT UTCÁK című programsorozatnak.

További információ: www.muzeum.drk.hu