Rendszerüzenet
2020. június 02.

Harangzúgás

A trianoni békeszerződés aláírásának százéves évfordulóján, nemzeti összetartozásunk kifejezéseként azonos időben szólal meg minden templom és imaház harangja szerte a Kárpát-medencében. Június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor száz másodpercig szólnak a harangok.  A Debreceni Református Kollégium tagintézményeként a Debreceni Református Hittudományi Egyetem is csatlakozik a kezdeményezéshez. 

A DRHE intézménye a nemzet iskolájaként évszázadokon át „Magyarország és Erdély világító lámpása” volt, a nemzeti összetartozást és a magyar reformátusok egységét jövőnket meghatározó értéknek tekintik, s a jelenlegi beiskolázási körzet is átnyúlik a trinanoni döntéssel megállapított országhatárokon. "Az egyetemlátogatási tilalom idején a harangzúgással határon túli hallgatóink iránti elkötelezettségünket is szeretnénk kifejezésre juttatni" - olvasható a drhe.hu-n. 

A megemlékezés 16 óra 20 perckor kezdődik a kollégiumi kisharang alatt. Az Egyetem épületében tartózkodó munkavállalókat szerettel várják!