Rendszerüzenet
2020. május 14.

Egyedülálló lehetőség segíti a diákokat a felkészülésben

Általános és középiskolások jelentkezését várják az onkentesmentoralas.hu készítői. Az online oktatási platformon önkéntes oktatók segítik a diákokat a záróvizsgákra, a javító- és pótérettségire, valamint a javítóvizsgákra való felkészülésben.

Áprilisban új online platform indult, segítve a diákokat és tanárokat a digitális oktatásban. A Magyar Református Szeretetszolgálat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság– és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézete (KRTK-KTI) és a hashtag.school, azért fogott össze, hogy országos szinten segítsen egymásra találni azoknak, akik mentorálni szeretnének, és akiknek mentorálásra van szükségük.

Az onkentesmentoralas.hu oldalra regisztráló önkéntes oktatókat és tanulókat egy algoritmus rendezi párba, hogy minden diák a számára legmegfelelőbb segítőt kapja. Az oldal indulása óta létrejöttek az első tanulópárok, akik megkezdték a közös felkészülést. Jelenleg jóval több oktató van a rendszerben, mint diák, így az oldal üzemeltetői arra buzdítják a diákokat és szüleiket, hogy bátran regisztráljanak és használják a felületet.

Egy gyors regisztrációt követően a tanárok és diákok bekerülnek egy adatbázisba. Ezt követően a KTI Mechanizmustervezés Lendület kutatócsoportja által kifejlesztett párosítási rendszer segítségével a rendszer automatikusan párokba és tanulócsoportokba rendezi a diákokat és oktatóikat. A párok és csoportok kialakításánál a rendelkezésre álló információkból a legoptimálisabb párosítások jönnek létre a diákok tudásszintjéhez, igényeihez igazodva. Ezt követően az oktatás a hashtag.school által létrehozott online térben zajlik, mely ingyenesen elérhető a résztvevők számára és számos digitális tananyag elérhető.

A platform hasznos segítség lehet azoknak a diákoknak, akiknek segítségre van szükségük a tanév végi hajrában, javító vagy pótérettségire készülnek, esetleg a nyár végi javítóvizsgákhoz lenne szükségük segítségre – hívták fel a figyelmet a platform készítői és üzemeltetői.