Rendszerüzenet
2020. május 04.

Templomszentelésre készülődnek Nyíregyháza-Örökösföldön

Április végén, néhány nappal ezelőtt megtörtént Nyíregyháza – Örökösföldön az új református templom, gyülekezeti ház és parókia műszaki átadása.

A gyülekezeti közösség tovább fejlődését szolgáló épületegyüttest Kulcsár Attila Ybl-díjas építész tervezte. A harminc méter magas torony tetején büszke csillag csúcsdísz hirdeti, hogy református templom áll itt. A tágas templombelső előtt nagy fogadótér helyezkedik el. A gyülekezeti házban kapott helyet a lelkészi hivatal, egy nagy gyülekezeti terem, kisebb csoporttermek, mellettük csendes szoba, baba-mama szoba, gyülekezeti konyha, raktárak és mellékhelyiségek. A gyülekezeti ház emeletén két nagyobb foglalkoztató is készült és a tetőtér egyes részei még később is beépíthetők.

Április 30-án látogatást tett és végigjárta az elkészült és a belső berendezéseket váró termeket Fekete Károly püspök. A bejárásnál a beruházást irányító, Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség lelkipásztora, Gaál Sándor esperes és Nagy József, a gyülekezetrész szervező-lelkipásztora kalauzolta a püspököt. „A letisztult, puritán külső mögött mindhárom épületegységben mintaszerűen átgondolt belső tereket alakítottak ki, amelyek kialakításánál teljes mértékben érvényesítették a gyülekezetépítés mai szempontjait. Itt minden gyülekezeti korosztály és sokféle missziói tevékenység otthonra találhat majd. Ez a beruházás például szolgálhat igényességben, minőségben és funkcionalitásban minden építkező gyülekezetünknek. Köszönet az építést irányító egyházközségi elnökségnek, a presbitériumnak, az építtető anyaegyházközségnek, a tervezőnek és a kivitelező cég munkatársainak!” – foglalta össze Fekete Károly benyomásait az Európa Rádió riporterének.  

Az épület bútorzata, berendezési tárgyai gyártás és beszerzés alatt vannak, elkészült a saját parkoló, és elindult a templomkert szépítése is. A Nyíregyháza-Örökösföldi református templom a város Szentháromság terének harmadik temploma, a már korábban felépült római katolikus és görögkatolikus templom szomszédságában.

Isten dicsőségére és egy új református gyülekezeti közösség önállóvá válására készült el a templom, a gyülekezeti ház és a parókia. Küszöbön áll a két évtizedes álom megvalósulása Nyíregyháza-Örökösföldön.