Rendszerüzenet
2020. április 24.

A legújabb intézkedések a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen a koronavírus-fertőzés időszakában

Nem lesznek alkalmassági vizsgák az idei felvételi eljárásban – többek között ez is szerepel Debreceni Református Hittudományi Egyetem legújabb rektori rendelkezésében. A koronavírus-fertőzés miatt kialakult rendkívüli helyzetben a záróvizsgák kivételével minden vizsga és szigorlat online zajlik majd.
A záróvizsgán biztosítani kell, hogy egy teremben egyidejűleg legfeljebb 10 személy tartózkodjon, személyes érintkezés ne történjen, a résztvevők között pedig a legalább 1,5 méter távolság legyen. A rektori rendelkezésben olvasható továbbá, hogy az egyetem ebben a tanévben tanévzáró diplomaosztó ünnepséget nem rendez. A hallgatói díjak, kitüntetések odaítélése megtörténik, a tanévzárón esedékes hallgatói díjak és kitüntetések átadására a 2020/2021-es tanév tanévnyitó ünnepségén kerül sor. A végzős hallgatók diplomájukat átvehetik az arra külön kijelölt időpontban.
A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként valamennyi jelenlegi és volt hallgató mentesül az előírt nyelvvizsga kötelezettség teljesítése alól, aki – a jelenlegi vagy bármely korábbi tanévben az egyetemen vagy annak jogelőd intézményében – 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett. Ez összesen több mint 450 egykori és jelenlegi hallgatót érint.
Továbbra is zárva tart a Debreceni Református Kollégium épülete, a Díszterem és a további termek foglalásának törlése július 31-éig meghosszabbodott.
A részletes rendelkezés, amelyben olvasható még például a Doktori Iskola felvételi eljárása a drhe.hu oldalán olvasható.