Rendszerüzenet
2020. március 13.

Ilyen volt a sarkad-újteleki református templomban az ökumenikus imanap

Március 8-án, vasárnap délután 3 órától a sarkad-újteleki református templomban tartottuk az imanapi ünnepünket. Sarkadon először 2003-ban, majd 2006 óta folyamatosan tartjuk a világimanapi alkalmakat. Idén tizenötödször jöttünk össze ökumenikus közösségben. Futó Zoltán lelkipásztor beszámolója.

Három (a két református és a baptista) gyülekezetből mintegy harmincan voltunk együtt. Igehirdetéssel Hunyadyné Cserge Mária, sarkadkeresztúri intézeti lelkész szolgált. Az összejövetelünket egy rövid visszatekintéssel, az elmúlt 15 évért való hálaadással kezdtük. Majd a már megszokott módon, az országismertetés után az imanapi liturgiát követtük végig. Volt, aki a füzetet, és volt, aki a kivetített szöveget figyelve vett részt a liturgiában, a közösen mondott imádságokban és éneklésben.

Az éneklést nagy mértékben segítették az imanapi előkészítőn felvett hangfájlok. Így a zimbabwei énekeket hanglejátszó, a hazai énekeket tenorkürt kíséretével énekelhettük. Az énekeket az imanapi összejövetel előtt már hetekkel elkezdtük tanulni.

Ez is segített abban, hogy felszabadult öröm volt együtt énekelni a zimbabwei énekeket is. Az alkalom végi bőséges szeretetvendégségen a zimbabwei kukoricából készült szadzát is megkóstoltuk.