Rendszerüzenet
2020. március 12.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem közleménye a koronavírussal kapcsolatban

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban kiadott március 12-ei közleménye.

Magyarországon az operatív törzs javaslatára veszélyhelyzetet rendelt el a Kormány, amelynek része az egyetemek távoktatásra való átállása is.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem, eleget téve a Kormány döntésének, csütörtöktől hallgatói számára intézménylátogatási tilalmat rendel el. Március 12-én és 13-án rektori oktatási szünet, március 16-20. között pedig tavaszi szünet lesz. A távoktatás március 23-án kezdődik.

Az egyetem vezetése a koronavírus járvány okozta helyzet kezeléséről és a gyakorlati tennivalókról tájékoztatta hallgatóit és munkavállalóit. A Kormány döntése az egyetemen folyó oktatási tevékenységre vonatkozik, a rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt az intézmény oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai, funkcionális területen dolgozói esetében folyamatos lesz a munkavégzés. A hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet alkalmaz az egyetem.

Az oktatói kar március 23-ától biztosítja a hallgatók számára a távoktatást. Az egyetem mindent elkövet annak érdekében, hogy az oktatás – távoktatás formájában – zavartalanul tovább folytatódjon, minden hallgató a megkezdett félévét, kurzusait teljesíthesse, s így valamennyi záróvizsgára jelentkezett hallgató a tanév végén záróvizsgára állhasson.

Az egyetem Andaházy Kollégiumából március 13-áig ki kell költözniük a hallgatóknak, ez alól csak a rektori méltányossággal rendelkező hallgatók képezhetnek kivételt.

A Maróthi György Egyetemi Könyvtárban a nem egyetemi oktató könyvtárhasználók fogadása és kiszolgálása szünetel.

Száz főnél nagyobb saját rendezvényeit az egyetem április 30. napjáig visszamondta, azokat nem tartja meg, illetve ilyeneknek nem biztosít helyszínt.

Tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési intézmények számára kiadott ajánlására az egyetem az osztálykirándulókat, táborozókat és csoportokat a Maróthi Kollégiumban nem fogadja.

További intézkedésig szünetel a Szenior Akadémia, a Család és karrier előadás-sorozat, valamint elmarad a Debreceni Református Kollégium Dísztermébe tervezett valamennyi nemzetközi rendezvény és konferencia. Az egyetem valamennyi, nemzetközi együttműködésben megvalósuló kutatói és oktatói programját április 30-áig szünetelteti.

Debrecen, 2020. március 12.

A helyzetről Oláh Ilona készített interjút dr. Kustár Zoltán rektorral:

https://europaradio.hu/tallozo/debreceni-reformatus-hittudomanyi-egyetem-betartja-veszhelyzeti-intezkedeseket