Rendszerüzenet
2020. február 26.

Közösségépítő este a csökmői reformátusoknál

Idén februárban, a hónap harmadik csütörtökén ismét találkozásra hívta a csökmői református gyülekezet az elmúlt évben több alkalommal összekovácsolódott kis csapatot, mintegy 25 főnyi lakost, gyülekezeti tagot.

Ezen az alkalmon együtt voltunk, figyeltünk Isten Igéjére és a farsangi időben visszagondoltunk a helyi szokásokra. Jó kis közösség gyűlt össze ismét. Lehetett beszélgetni, anekdotázni, vicces és komolyabb történeteket, eseményeket feleleveníteni. Az ismerős arcok szeretettel köszöntötték egymást, hiszen a találkozás eredete az elmúlt évre nyúlik vissza.

A tavalyi év Csökmő község életében a 800 éves jubileum körül forgott. A Váradi Regestrum említi, hogy 1219-ben volt vádlott beidézve Csökmőről. Sokszínű programok töltötték ki az esztendőt. A gyülekezet aktív részvétellel és támogatóan kapcsolódott a helyi rendezvényekhez. Ugyanakkor új alkalmat, közösségteremtő találkozást is életre hívva.

A legmeghatározóbb a „Házak, utcák, imák” program volt, mely hónapról hónapra egy-egy utca lakóit hívta találkozásra, közös imádkozásra. A helyi Gondozási Központban délelőtt volt az idősebbeknek múltidéző beszélgetés. Délutánonként az gyülekezeti teremben figyeltünk Isten Igéjére, beszélgetés és szeretetvendégség. Jó fogadtatása volt a „Nyitott templomajtó” nevet viselő alkalmunknak az augusztusi nagy községi rendezvényen, a Sárkány napon. A templomot és a gyülekezeti élet magát és a használati tárgyait tettük megismerhetővé kötetlen formában. Még a toronyba is volt úgymond egy kis túra vezetéssel, melyet Szigeti János presbiter vállalt. Áldásos gyülekezetet formáló alkalom volt a közös gyülekezeti kirándulás Ópusztaszerre is.

Az elmúlt hetekben örömteli volt megélni, hogy többen kérdezték és igényelték az idén is a folytatást. Ennek a közösségre vágyó találkozásnak tettünk eleget az elmúlt héten. Horgász Istvánné gondnok asszony nagy szeretettel készített farsangi fánkot az alkalomra. A presbiterek is hívogattak és a többen hoztak egy-egy tálca finomságot a szeretetvendégségre.

Nagy vágyunk, hogy az evangélium üzenete minél több emberhez eljusson. Keressük őket ilyen módon is. Szeretnénk, ha Isten kegyelméből majd a község életében újabb jubileumi év köszönt be akkor is legyen tevékeny református gyülekezeti élet.